Депутатите ще изслушат премиера в оставка Кирил Петков и министъра

...
Депутатите ще изслушат премиера в оставка Кирил Петков и министъра
Коментари Харесай

Депутатите изслушват Кирил Петков и Александър Николов за доставките на природен газ

Депутатите ще изслушат премиера в оставка Кирил Петков и министъра на енергетиката Александър Николов по отношение на доставките и цената на природния газ.

Изслушването е първа точка в дневния ред на пленарното съвещание.

Изслушването е по предложение на Делян Добрев от ПГ на ГЕРБ-СДС, който във вторник съобщи, че няма информация за танкерите за оставка на полутечен газ. Според Добрев един танкер е задоволителен за към месец, а може би и по-малко и изрази съществени опасения, че няма никаква сигурност за доставките.

Депутатите ще прегледат дефинитивно и промени в Закона за висшето обучение, които плануват реализирането на взаимно образование на студенти от две или повече български висши учебни заведения. Поправките плануват още опцията за подготовка на докторанти във финансирани научно-изследователски планове.

В седмичната стратегия е очакван план на решение за избор на ръководител на Народното събрание, импортиран от ГЕРБ, и приемане на процедурни правила за избор на ръководител на антикорупционната комисия.

От Политическа партия оферират Бойко Рашков да оглави комисията. От " Възраждане " оповестиха, че Кирил Петков ги е търсил, с цел да уговори поддръжката им за Рашков и е заречен, че в случай че я получи, Политическа партия ще поддържа претендента на " Възраждане " Бойко Атанасов за заместител на Рашков. Петков е получил отвод от Костадин Костадинов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР