Депутатите се върнаха на работа след дълга коледна ваканция. Началото

...
Депутатите се върнаха на работа след дълга коледна ваканция. Началото
Коментари Харесай

Караянчева: Време е да се държим като добре сработен...

Депутатите се върнаха на работа след дълга коледна почивка. Началото на пленарното съвещание даде ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Тя честити на сътрудниците си настъпването на новата година и им пожела здраве, съгласие, консенсус, повече доверие, продуктивни диспути и доближаване на позиции по основни за страната въпроси, написа Дарик.

" В деня, в който България публично поема председателството на Съвета на Европейски Съюз, дано си дадем сметка, че сме националният тим на България и че нашите дейности и посланията, които излъчваме, ще образуват настройките на европейския хайлайф. Нека си пожелаем конструктивизъм, възприятие за общественост, повече резултати и по-малко проповеди от парламентарната естрада ", сподели Караянчева.

Тя се обърна към сътрудниците си с апела: " Да погледнем на председателството не като декор за ляв или десен популизъм, а като мотив за доближаване, не за опълчване. Да загърбим вродения си нихилизъм, нападателно отричане. Солисти търсят в операта, българският парламент е извънредно време да се държи като добре сработен оркестър ".

тагове цвета караянчева национално заседание народен представител европредседателство
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР