Депутатите се събират след кратката си коледна ваканция. В първия

...
Депутатите се събират след кратката си коледна ваканция. В първия
Коментари Харесай

Депутатите се връщат на работа, пак обсъждат влизане със зелен сертификат в НС

Депутатите се събират след късата си коледна почивка. В първия си работен ден от новата година те ще разискват да вкарат ли зелен документ за достъп до постройката.

Предложението е импортирано от " Демократична България ". Такова предложение към този момент имаше и то провокира бурни диспути в Народното събрание, след което беше отхвърлено. С него се планува достъпът до постройката на Народното събрание за народните представители, чиновниците и представителите на медиите да става със зелен документ или с бърз антигенен тест, който да се прави на входа на постройката. Предлага се тестванията да са безвъзмездни и да се покриват от бюджета на Народното събрание.

В дневния ден е включено и гласоподаване на решението на " Възраждане " за основаване на краткотрайна анкетна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия за въведените в страната противоепидемични ограничения против Covid-19.

В седмичната стратегия на новата пленарна сесия се планува чуване на вътрешния министър Бойко Рашков като точка първа за четвъртък, а в петък ще се организира блиц надзор и постоянен парламентарен надзор. Съгласно новия устав на 47-ото Народно събрание блиц контролът на премиера и неговите заместници ще се организира всеки първи петък на месеца от 9 ч.

В правната комисия депутатите ще зададат настоящи въпроси към правосъдния министър Надежда Йорданова.

В комисията за електронното ръководство визията си за неговото развиване ще показа отрасловият министър Божидар Божанов.

Приоритет на новия парламентарен сезон на народните представители е приемането на бюджета за годината, който се чака да бъде подготвен до края на февруари. От през днешния ден стартира и работата на непрекъснатите комисии.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР