Депутатите приеха тази сутрин промени в ДОПС на първо четене,

...
Депутатите приеха тази сутрин промени в ДОПС на първо четене,
Коментари Харесай

Намаляват адиминстративната тежест върху бизнеса и гражданите

Депутатите одобриха тази заран промени в ДОПС на първо четене, предвиждащи понижаване на административната тежест върху бизнеса и жителите.

С препоръчаните в законопроекта промени се уточни наредбата на член 87, алинея 11 от Данъчно-осигурителен процесуален кодекс, като за задачите на комплексното административно обслужване се показва, че с изключение на Националната организация за приходите Агенция „ Митници " и общините също ще дават служебно по електронен път информация за съществуване или липса на отговорности.

По този метод лицата ще бъдат освободени от задължението да дават пред способените органи уверение за съществуване или липса на отговорности, издадени по тяхно искане от Националната организация за приходите, Агенция „ Митници " и общините в осъществяване на отговорности, планувани в други нормативни актове.

С § от законопроекта се предлага да отпадне задължението преди изтриване на едноличен търговец от комерсиалния указател да бъде известена Националната организация за приходите, като това е мярка за понижаване на административната тежест.

Във връзка с това и с оглед въвеждането и на други ограничения за понижаване на административната тежест за лицата с преходните и заключителните разпореждания на законопроекта са направени оферти за промени в Закона за акцизите и данъчните хранилища, Закона за корпоративното подоходно облагане, Закона за локалните налози и такси, Закона за налог върху добавената стойност и в други нормативни актове.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР