Депутатите приеха проект на решение за необходимите действия за изграждане,

...
Депутатите приеха проект на решение за необходимите действия за изграждане,
Коментари Харесай

Депутатите приеха проекта на решение за изграждане на Националната детска болница

Депутатите одобриха план на решение за нужните дейности за създаване, съоръжение, стартиране в употреба и кадрово застраховане на Националната детска болница от " Здравна капиталова компания за детска болница " ЕАД. Народните представители гласоподаваха със 166 гласа " за ", като нямаше нито един глас " срещу " или " въздържал се ".

Всички действия по построяването на детската болница ще се рапортуват в здравната комисия. Ще се построи и профилиран уебсайт, който ще излъчва онлайн всички действия по строителството на болничното заведение. Всеки български жител ще може да гледа онлайн какво се случва.

Иван Ченчев изиска да разбере по кое време тъкмо ще завърши този развой. Левите са срещу мястото на Детската болница. Червените желаеха някакъв съответен период за довеждане докрай на лечебното заведение. Предвижда се и доклад на здравния министър по какъв начин се е развил плана.

Според Костадин Ангелов от ГЕРБ ще са нужни над 5 години, с цел да се построи болничното заведение. Песимистичните периоди са даже за 7-8 години. На всички е ясно, че има огромна нужда от национална детска болница, акцентира Джевдет Чакъров от Движение за права и свободи. Според него има политическа воля планът да се случи. Според него е необходим непоколебим надзор, с цел да се случи детската болница. Много министри проспаха този план, съобщи Костадин Ангелов.
 Сглобката ускорено построява Националната детска болница
Сглобката ускорено построява Националната детска болница

ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи внасят план на решение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР