Депутатите приеха окончателно промените в Закона за извънредното положение, предаде

...
Депутатите приеха окончателно промените в Закона за извънредното положение, предаде
Коментари Харесай

Окончателно: Карантинираните и хоспитализираните ще гласуват в подвижна урна

Депутатите одобриха дефинитивно измененията в Закона за изключителното състояние, съобщи Българска национална телевизия. Текстовете плануват хората, сложени под карантина или в болнично заведение да могат да гласоподават в преносима урна.

Гражданите ще би трябвало да заявят желанието си да гласоподават по този метод не по-късно от три дни преди изборния ден. Всяко заявление ще се ревизира от РЗИ. Депутатите взеха решение още, че всяка една секционна изборна комисия може да бъде формирана от най-малко трима членове, без значение дали е в България или чужбина. Дава се опция и за гласоподаване с изтекла персонална карта.

Парламентът одобри още партиите да могат да организират акции при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

Народните представители разпоредиха през днешния ден на здравния министър и основния държавен здравен контрольор да дефинират противоепидемичните правила за изборния развой.

Спрямо тези ограничения Централната изборна комисия би трябвало да дефинира организацията.

Разходите и обезпечаването на изборите, в това число и с нужните средства за отбрана, е за сметка на Министерския съвет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР