Депутатите приеха на второ четене промени в Закона за храните,

...
Депутатите приеха на второ четене промени в Закона за храните,
Коментари Харесай

Депутатите приеха промени в закон, свързан с ползването на райски газ

Депутатите одобриха на второ четене промени в Закона за храните, свързани с използването на " божествен газ ".

Употребата на диазотен оксид като добавка в храни се позволява в обекти за произвеждане и преправка на храни и заведения за публично хранене, когато диазотният оксид се употребява като добавка в пространствата за приготвянето на храни, предвижат признатите текстове.

Употребата на диазотен оксид в обектите се прави при съблюдаване на Регламент (ЕО) № 1333/2008 на Европейския парламент и на Съвета от 16 декември 2008 година по отношение на добавките в храните (OB, L 354/16 от 31 декември 2008 г.). Употребата на диазотен оксид като добавка в храни се отразява в софтуерната документи.

При нарушаване на тези разпореждания санкцията е от 500 до 1000 лв.. Който допусне в ръководен от него обект осъществяването на такова нарушаване, ще се санкционира с санкция от 800 до 1500 лв., а при наново нарушаване – от 1500 до 3000 лв.. За бизнес оператор е планувана санкция или имуществена глоба от 3000 до 6000 лв., а при наново осъществяване на същото нарушаване - от 5000 до 12 000 лв..

В края на юни месец Народното събрание одобри на първо четене два законопроекта за промени в Закона за храните, чиято цел е ограничение на използването на божествен газ в заведения за хранене. През юли Комисията по земеделието, храните и горите одобри единомислещо на второ четене общ законопроект за изменение и допълнение на Закона за храните, направен от признатите на първо гласоподаване два законопроекта за промени в Закона за храните, чиято цел е ограничение на използването на " божествен газ " в заведения за хранене.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР