Депутатите приеха на второ четене ключовите текстове от спорния Закон

...
Депутатите приеха на второ четене ключовите текстове от спорния Закон
Коментари Харесай

Валери Симеонов праща закона за горивата в Брюксел

Депутатите одобриха на второ четене основните текстове от противоречивия Закон за горивата - така наречен Закон за админситративното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис. Промените, импортирани от патриота Емил Димитров-Ревизоро и група депутати от всички партии, доведоха и до разцепление измежду съдружния сътрудник на ГЕРБ, като против него се разгласи вицепремиерът и водач на НФСБ Валери Симеонов.

"Промените в така наречен Закон за горивата основават опасности за унищожаването на стотици търговци от малък и междинен сан. Разбирам, че главната му цел е битката със сивия бранш, само че с него се получава по този начин, че поради гангренясал пръст да отрежем ръката. Всяка демократична страна има главен ангажимент да пази и да поддържа главно дребния бизнес. В случая това предписание е нарушено и след приемането на закона ние ще сезираме Европейската комисия, тъй като ние нарушаваме европейски наставления и конкурентни права, съобщи вицепремиерът Валери Симеонов.

Той акцентира, че причините на НФСБ са обявени на другите участници в Обединени патриоти и ГЕРБ.

"Не знам за какво поради стотина от условно 400 търговци, които нарушават закона и въртят сив бизнес, в случай че изобщо това е правилно, би трябвало да изгорят останалите 300....Интересно е, че загубите на "Лукойл Нефтохим Бургас " не вършат усещане на институции като Национална агенция за приходите, прокуратурата и на ДАНС. Интересно е, че тъкмо Лукойл, който не осъществя облаги в България, купува нефтопродукти и продава горива на една и съща компания - Литаско, Швейцария. Тази има доста положителни облаги най-вероятно посредством промяна на цените. Най-показателен е фактът, че Лукойл осъществя облага от над 84 милиарда $ годишно, а Лукойл Нефтохим Бургас доста необичайно, няма облаги ", добави Симеонов.

Той акцентира, че съществуването на разнообразни отзиви и отстояването им, при колегиален звук, единствено покачва престижа на обединението "Обединени патриоти ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР