Депутатите приеха на първо и второ четене промените в Закона

...
Депутатите приеха на първо и второ четене промените в Закона
Коментари Харесай

Гей двойките отпаднаха от „интимната връзка“

Депутатите одобриха на първо и второ четене измененията в Закона за отбрана от домашно принуждение. С тях „ интимната връзка “ се приравнява на фактическото общуване – с брак и без брак.

Това стана след остри диспути, траяли шест часа, в които най-оспорвани бяха дефиницията за „ интимна връзка “ и срокът от 60 дни за признание на продължителност в връзките.

Дебатът стартира с изказване от страна на един от вносителите на предлагането – съпредседателят парламентарната група на ПП-ДБ Кирил Петков:

„ Обществото даде ясна поръчка – „ Нито един повече! “. Дебора беше тъкмо в интимна връзка и когато е получила първите закани, в случай че днешните промени бяха факт, тя можеше да потърси закрива. Днешният спор обаче демонстрира какъв брой незряло, какъв брой лимитирано и какъв брой дебелашки се мисли в тази зала по този толкоз значим проблем “.

Последва обвинявания от опозицията, че вносителите ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи търсят политически дивиденти.

„ Изключително грозно е по какъв начин „ ръководещата сглобка “ употребява една покруса на едно момиче в Стара Загора, с цел да се опита да си измие отвратителния съюз “, съобщи Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

Напрежението в зала ескалира поради предлагането на ръководещите законът да бъде признат дефинитивно на две четения в едно съвещание.

Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов заплаши със сезиране на Конституционния съд:

„ Това е следващото безочливо изплюване в лицето на държавността от групировката, която е окупирала сега ръководството на страната по безусловно противозаконен превратаджийски метод “.

По последна редакция понятието „ интимна връзка “ в закона значи – цялост от доброволни, трайни, персонални, интимни и полови връзки сред две физически лица от мъжки и женски пол, без значение от това дали споделят едно домакинство и чието пораждане, наличие и преустановяване не са обект на правно контролиране от различен закон. Като трайни връзки се дефинират тези, които са с дълготрайност най-малко 60 дни.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР