Депутатите прекъснаха ваканцията си за извънредното заседание на парламента. До

...
Депутатите прекъснаха ваканцията си за извънредното заседание на парламента. До
Коментари Харесай

Скандал на извънредното заседание на НС за НК и Закона за защита от домашното насилие

Депутатите прекъснаха ваканцията си за изключителното съвещание на Народното събрание. До тук се стигна след вълната от случаи на принуждение и всеобщите митинги на хиляди хора у нас. Народните представители разискват на първо четене промени в Наказателния кодекс и в Закона за отбрана от домашното принуждение.

Правна комисия се събира изключително, с цел да разиска по-строги санкции против експанзията

Депутатите започнаха дебатите, които се разгорещиха извънредно. На първо място те взеха решение да обсъдят закона за домашното принуждение. Той уголемява закрилата при персонални връзки като към този момент с изключение на брак и общуване на фамилни начала отбрана ще могат да желаят и лица, които са в интимна връзка

Втората смяна ще е в Наказателния кодекс и касае междинната и леката телесна щета, като при междинната телесна щета наказването се завишава от 6 на 8 години отнемане от независимост. За леката телесна щета глобата ще е 2 години и няма да е допустимо лицето да бъде освободено против пробация. Глобата ще е 1000 лева

Временно отхвърлен от служба е правосъдният доктор, поискана е оставката на наблюдаващия прокурор

Всички партии са изрекоха с изключение на Движение за права и свободи, които за момента резервират безмълвие, а ГЕРБ взеха за първи път думата и споделиха, че със своето държание изключителното съвещание демонстрират угриженост към хората в неволя.

Скандалът в залата стартира с пояснение и формулировка - що е то интимна връзка и има ли тя място в закона. Стигна се и до персонални обиди и нападки.

По-късно днешният спор ще включи и промени в Наказателен кодекс, с които се завишават глобите за междинна и лека телесна щета.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР