Депутатите отложиха изключването на двама депутати от Възраждане“ от парламентарните

...
Депутатите отложиха изключването на двама депутати от Възраждане“ от парламентарните
Коментари Харесай

Двамата от „Възраждане“ оцеляха, засега

Депутатите отложиха изключването на двама депутати от „ Възраждане “ от парламентарните комисии по външна политика и защита, поискато от ПП-ДБ.

Предложенията за освобождение на двамата депутати от „ Възраждане “ не са съпроводени с претекстове, само че преди дни от ПП-ДБ оповестиха, че ще желаят изключването им поради тяхно присъединяване по-рано този месец във конгрес в Руската федерация, на който е била обсъждана концепцията за външната политика на Москва. Първанов е член и на двете комисии, а Георгиев – единствено на външната.

От „ Възраждане “ дефинираха обстановката като срамна. Цончо Ганев разяснява: „ Срамно е и опонира на Конституцията, ще има и трайни последствия, с цел да може следващият евроатлантик да изясни на своите гласоподаватели какъв брой е лоялен “.

Цвета Рангелова от „ Възраждане “ прочете правилника на Народно събрание.

„ Председателите. Зам.-председателите и членовете на непрекъснатите комисии се освобождават предварително при преустановяване на участието си в парламентарната група, от чиято квота са определени в комисията, както и при прекратяване на съществуването на парламентарната група “, сподели тя.

По думите й – това не е налице за Първанов и Георгиев.

Председателят на Народно събрание Росен Желязков разяснява: „ В разискванията всъщност ще се дадат причините, в случай че се откри, че актовете са противоконституционно, има съответните задължения за това “.
В последна сметка Народното събрание отсрочи решението си по настояването на ПП-ДБ да бъдат изключени двамата депутати. С гласовете на депутатите от ГЕРБ-СДС, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Възраждане разглеждането на въпроса беше отсрочено.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР