Депутатите отхвърлиха предложението на ГЕРБ-СДС да съкратят великденската си ваканция.

...
Депутатите отхвърлиха предложението на ГЕРБ-СДС да съкратят великденската си ваканция.
Коментари Харесай

Депутатите отхвърлиха предложение да си намалят великденската ваканция

Депутатите отхвърлиха предлагането на ГЕРБ-СДС да съкратят великденската си почивка. По устав иде тирада за 10 дни по Великденските празници от Велики петък в това число.

Предложението беше подкрепено единствено от 52 депутати от ГЕРБ-СДС, шестима от Има Такъв Народ и един от " Продължаваме промяната ". Против гласоподаваха 38 народни представители, а останалите 117 от общо 214 дали своят вот се въздържаха.

Така депутатите ще се завърнат още веднъж на работа чак на 4 май.

" Парламентът би трябвало да заседава по този начин, както ще работят всички български жители. Кой с изключение на Народното събрание би трябвало да вземе отношение по понижаване на ставките на Данък добавена стойност, каквито поръчки идват от ръководещата коалиция. Кой би трябвало да разиска позицията за Македония и ред още въпроси, които никои с изключение на депутатите не могат да вземат решение ", съобщи от парламентарната естрада Десислава Атанасова, ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС.

" Вероятно всички сме изтощени и желаеме да сме с околните си по празниците, само че можем идната седмица в сряда, четвъртък и петък да заседаваме. И на следващия ден да извършен постоянния парламентарен надзор ", посочи още тя.

Йордан Цонев от своя страна съобщи, че рейтингът на Народното събрание няма да се вдигне с анулация на ваканцията. " Да се отнасяме съществено към институцията, в която се кълнем и всички приказваме по какъв начин ще възстановим парламентаризма. Цяла година три Народното събрание към този момент анулират ваканциите, които са традиция в българското Народно заседание с популистки претекстове ", съобщи депутатът от Движение за права и свободи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР