Депутатите от ВМРО внесоха промени в Наказателния кодекс (НК), които

...
Депутатите от ВМРО внесоха промени в Наказателния кодекс (НК), които
Коментари Харесай

Предизборно ВМРО предлага затвор за политици, които клеветят опоненти

Депутатите от Вътрешна македонска революционна организация внесоха промени в Наказателния кодекс (НК), които плануват затвор до 4 години и санкция от 10 до 15 хиляди лв. за политици, които клеветят или наскърбяват свои съперници.

Вътрешна македонска революционна организация предлага тези санкции да важат за народени представители, министри, вицепремиери, евродепутати, еврокомисари, както и за ръководители и зам.-председатели на партии. Предложението им идва малко повече от две седмици преди евроизборите.

" Искаме да създадем една законодателна самодейност поради духа, в който се развива тази предизборна акция. В последните години все по-често сме очевидци на едно неприемливо държание на политици, които страдайки от липса на хрумвания, достижения и каузи, които да отчетат пред гласоподавателите си, избират да изричат неистини за съперниците си и се пробват да трансфорат политиката в един замърсен кален терен, в който съревнованието е кой е по-кален ", сподели зам.-председателя на каракачановата партия Искрен Веселинов.

По думите му точно това била и повода за внасянето на поправките, които щели да покажат на политиците, че би трябвало да " приказват истината изключително за своите съперници ".

Според Веселинов сега " редовите жители на доктрина най-малко са наказуеми за делата, които правят, до момента в който политиците за обидите и клеветите, посредством които желаят да ръководят страната, не носят отговорност ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР