Депутатите от правна комисия приеха на първо четене увеличаване на

...
Депутатите от правна комисия приеха на първо четене увеличаване на
Коментари Харесай

Одобриха увеличаване капацитета на Гранична полиция“

Депутатите от правна комисия одобриха на първо четене увеличение на потенциала на Гранична полиция с 1264 щатни бройки за защитата на бежанските центрове.

Предложението е на ръководителите на ГЕРБ и Движение за права и свободи Бойко Борисов и Делян Пеевски.

С тях отпада и потребността от командироване на полицейски чиновници от други краища на страната. От Министерство на вътрешните работи поддържаха препоръчаната мярка.

Критика пристигна от Бойко Рашков, някогашен министър на вътрешните работи и настоящ народен представител от ПП-ДБ, който съобщи, че още като е бил министър, е имало проблеми с Гранична полиция.

" Имаме проблем, Шенген, гранична полиция, мигранти, до тук добре. От 45 000 да ги създадем 60 000 чиновниците, това ли желаете, Министерство на вътрешните работи има други потребности, по-спешни. Неубедителен ми наподобява този законопроект, той няма претекстове, не е стимулиран ", счита Рашков.

Мирослав Иванов, също от ПП-ДБ съобщи, че България е на челните места по най-вече чиновници в администрацията, само че проблемите не престават. " Трябва да стъпим на разбор какво работи и какво не в системата на вътрешните работи, елементарно е да хвърлим пари и да наемем още хора, само че да забележим кое работи, кое не, и там да заработим ", прикани Иванов.

Гроздан Караджов от „ ИТН “ поддържа законопроекта, в случай че се създадат някои усъвършенствания. От „ Българска социалистическа партия за България “ също показаха, че ще поддържат измененията на първо четене. Хамид Хамид от Движение за права и свободи означи, че в дребните и приблизително огромните градове полицейските чиновници на терен са извънредно незадоволителни, като по думите му това може да се промени, когато спрат да се командироват служители на реда на границата.

Промените в Закона за администрацията плануват активизиране на полицейските сили, тъй че да се подсигурява сигурност и успокоение в обществото и съблюдаване на публичния ред в страната.

Предложенията пристигнаха на фона на гражданската опозиция против множеството случаи на принуждение от страна на мигранти в София през миналата седмица. 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР