Депутатите от парламентарната група на ПП/ДБ няма да влязат в

...
Депутатите от парламентарната група на ПП/ДБ няма да влязат в
Коментари Харесай

Депутатите от ПП/ДБ няма да влязат в зала, плашат с оставка на кабинета

Депутатите от парламентарната група на ПП/ДБ няма да влязат в пленарна зала в Народното събрание. Това разгласи някогашният министър председател и сегашен съпредседател на обединението ПП/ДБ Кирил Петков брифинг в Народното събрание. На трибунката в Народното събрание се събра цялата парламентарна група на обединението.

Той уточни, че повода ПП/ДБ да не влязат в пленарна зала е поради едно от най-големите събития в последните седмици – подмяната на досегашния основен прокурор Иван Гешев с изпълняващият функционалностите на основен прокурор Борислав Сарафов. Искахме правосъдния министър Атанас Славов да бъде изслушан в Комисията по правни въпроси за избирането на Сарафов, само че не се случи поради скритото болшинство на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Възраждане, отчаян е Петков.

Той недоволства още, че пленарна зала е отхвърлиха законопроекта за антикорупционния закон на ПП/ДБ.

По думите на Кирил Петков по този начин повече не може да се продължава и ПП/ДБ няма да влязат в пленарна зала. Трите регулатора – Сметната палата, Българска народна банка и Здравната каса бяха вкарани в комисиите и първичната спогодба, че всички регулатори ще бъдат обсъждани сред ГЕРБ-ПП-ДБ, с цел да може да има претенденти за безупречна известност и всички процедури да бъдат обсъждани, тази сделка също била нарушена. Ако някои си мисли, че до момента в който имаме държавно управление, което е значимо за България, което се бори за Шенген, за бюджет и в случай че това ще бъде цената, всички регулатори да бъдат сменени хората с новото болшинство – ГЕРБ, Движение за права и свободи и Възраждане доста се лъже, безапелационен бе Кирил Петков.

Той уточни, че в случай че някои си мисли, че депутатите ще си приказват единствено през медиите – не. Цялата група на ПП/ДБ ще организира заседание, в случай че този вид нарушение на разбирателството продължава. След днешния ден ще има ясна декларация какви са дейностите, в случай че ГЕРБ/СДС продължи в същия метод – на постепенно заменянане на огромните тематики с дребни.

На въпрос може ли да се чака оставка на държавното управление, Петков бе сбит и съобщи: „ Потенциално, да “.

Христо Иванов съобщи, че Борисов има доста явен ангажимент към обща законодателна стратегия, която е един лист, който някъде да е разлят. Законодателната стратегия планува явен ангажимент, уточни той. Докато държавното управление се пробва да работи, зад тила му работи друго болшинство – ГЕРБ, Движение за права и свободи и Възраждане. Направихме голям компромис, с цел да може държавното управление да се употребява за нашата поддръжка, за неговата природа и същина. Дали това държавно управление ще бъде реформаторско или ще бъде превърнато в параванче – дано никой не си мисли, че ще има подобен кабинет вид параванче, посочи Иванов.

Той прикани за повече разговор, разсъдък и явен механизъм по взимането на решения във връзка с законодателната стратегия.

Христо Иванов бе безапелационен, че държавното управление не се скапва. Не сме в зала, до момента в който се прокарва второто аварийно болшинство, в което се вижда по какъв начин ГЕРБ, Движение за права и свободи и Възраждане анулират характера на ръководството, сподели той и прикани още един път за повече разсъдък.

Христо Иванов акцентира, че задължението на обединението е да има реформаторско държавно управление.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР