Депутатите от Комисията по външна политика приеха в сряда проект

...
Депутатите от Комисията по външна политика приеха в сряда проект
Коментари Харесай

Радост в коалицията! Сближават се заради Украйна

Депутатите от Комисията по външна политика одобриха в сряда план на решение, с което Народното събрание да позволи на държавното управление да окаже „ финансова и техническа помощ за защитни цели на Украйна ”. Военна помощ категорично не е упомената, а се чака планът да бъде прегледан и гласуван в пленарната зала. Междувременно от водещата партия в обединението, " Продължаваме промяната " показаха удовлетворение, че тематиката " Украйна " е донесла доближаване в обединението.

„ Не бива да се усеща, че ние не сме пълностоен сътрудник в Европейски Съюз и НАТО. Затова в претекстовете на решението ни сме записали нашата твърда и непоколебима позиция в поддръжка на народа на Украйна. Правим това от първия ден. Ние сме солидарни с всеки един народ, който е атакуван, което няма нищо общо с ненавист към съветския народ. Ние се противим на режима на Путин ”, съобщи пред Нова телевизия заместник-председателят на Комисията по външна политика Атанас Михнев от " Продължаваме промяната ".

„ Подкрепям тезата на премиера, че всеки ден ние разширяваме помощта си за Украйна. Трябва да оказваме помощ на украинския народ с механически средства със защитна цел. Украинският народ споделя, че има потребност от всичко – от каската до самолета. Не всичко обаче можем да дадем ”, добави той.

„ В момента се прави разбор на това, което е допустимо да дадем на Украйна. Освен това какво желаеме да дадем и с изключение на разграничителните линии в обществото, има и миг на вероятното ”, акцентира Атанас Михнев.

Не съм сигурен, че Българската войска разполага с каквото и да е въоръжение, което в случай че бъде предоставено на трета страна, няма да падне защитната ѝ дарба. Така че какво, по какъв начин и в какъв размер военна помощ бихме дали на Украйна това ще се реши в пленарната зала, разгласи пред Българска национална телевизия Константин Бачийски, също депутатът " Продължаваме промяната ".

По думите му има доста неща, които би трябвало да се уточнят - нещо, което ще стане в пленарната зала. " Продължаваме промяната ” обаче е балансьор в обединението и крайното решение на съдружния съвет ще е такова, че всяка една от политическите обединения, участващи в обединението, ще го поддържа, увери той.

" Започна се от две много противоположни позиции - на “Демократична България ” и Българска социалистическа партия, само че във времето и досега те до някаква степен се сближаваха. Не бих споделил, че се прави компромис, а че дяволът е в детайлите - какво България би могла да направи. За нас значимото е какво отражение ще има всяко едно решение върху нашата национална сигурност ", изясни Бачийски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР