Депутатите от комисията по външна политика приеха проект на решение,

...
Депутатите от комисията по външна политика приеха проект на решение,
Коментари Харесай

Външната комисия прие проект за предоставяне на финансова и техническа помощ на Украйна

Депутатите от комисията по външна политика одобриха план на решение, с което Народното събрание да даде „ зелена светлина” на държавното управление за оказване на „ финансова и техническа помощ за защитни цели на Украйна”. Последната дума имат народните представители в пленарната зала.

В съвещанието на комисията участваха министърът на защитата Драгомир Заков и заместник-външният министър Ирена Димитрова. Разгледани бяха три проекторешения. Предложенията на ГЕРБ и „ Демократична България " бяха за даване на военна помощ за Украйна. Те бяха отхвърлени.

Атанас Михнев показа проекторешението на парламентарната група на „ Продължаваме промяната”, импортирано през днешния ден. В него се показва, че се дава мандат на държавното управление да разиска и приложи пакет от ограничения, свързани с войната в Украйна. Те са в три посоки - оказване на помощ на Украйна - филантропична, финансова и техническа за защитни цели съгласно потребностите на Украйна и съгласно опциите на България; повсеместен пакет от ограничения за превъзмогване на последствията от наложените наказания в стопански, финансови и обществен пакет, както и във връзка с енергийната и продоволствената сигурност на България.

Мерките да бъдат също в поддръжка за украинските жители, бягащи от войната - законодателни и организационни ограничения за възстановяване на потенциала за приемане и опциите за консолидираното им до основаването на условия за тяхното трайно завръщане в Украйна.
ТЕМА преди 28 минути 404 преди 51 минути 739 преди 1 час 1199
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР