Депутатите от “Има такъв народ“ искат облекчаване на правилата за

...
Депутатите от “Има такъв народ“ искат облекчаване на правилата за
Коментари Харесай

“Има такъв народ“ ще се бори за провеждане на референдуми по важните за страната въпроси

Депутатите от “Има подобен народ “ желаят облекчение на разпоредбите за осъществяване на референдуми и ще предизвикват основаването на работна група с присъединяване на всички парламентарно показани обединения.

Там ще бъдат разисквани промени в Закона за директното присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление. Това обявиха от Парламентарната група на Има Такъв Народ на брифинг в коридорите на Народното събрание.

Председателят на Комисията за взаимоотношение с гражданското общество – Станислав Балабанов, напомни, че „ ИТН “ е основана поради Референдума от 2016-а година, иницииран от „ Шоуто на Слави “. В изказването на парламентарната група се споделя още: „ Разбрахме, по сложния метод, че даже и да мечтаем, някъде там има политици, облечени във власт, които убиват фантазиите. Нашите и тези на над 2 милиона и половина българи. Осъзнахме, че откакто не можем да променяме извън, ще би трябвало да променяме от вътрешната страна. Затова създадохме политическа партия “Има подобен народ ” и дружно с нашия водач Слави Трифонов и сътрудниците, си казахме, че няма мощ на света, която да ни накара да забравим тези 2 милиона и половина българи. “

От “Има подобен народ ” подчертаха, че в този момент настоящите правила са нездравословни. „ Ще създадем разпоредбите такива, с цел да може един референдум да се провежда и да се организира по естествен метод, тъй като сегашните правила, за жалост, стопират тези цивилен процеси “.

Зам.-председателят на Народно събрание – Ива Митева, добави, че ИТН са обсъждали да се организира референдум “За ” и “Против ” военната помощ за Украйна. „ Който и да беше инициирал този референдум – дали 1/5 от народните представители, каквато ние нямаме, дали Президентът и Министерският съвет, този референдум нямаше да бъде сполучлив, тъй като прагът за реалност на референдума е прекомерно огромен. “.

Други оферти, които ще бъдат импортирани още веднъж от “Има подобен народ ” са:
– промени в Закона за политическите партии, с който още веднъж ще се опитат да осъществят концепцията си за партийна дотация от 1 лева на действителен глас;
– анулация на “безвъзмездното прилагане на парцели ” от партиите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР