Депутатите от ДПС внасят законопроект, с който искат забрана за

...
Депутатите от ДПС внасят законопроект, с който искат забрана за
Коментари Харесай

ДПС внася закон за отпадане на златния паспорт срещу инвестиции

Депутатите от Движение за права и свободи внасят законопроект, с който желаят възбрана за издаването на " златни паспорти " против направени вложения.

Целта е да се форсира процесът за отпадане на визите за Съединени американски щати. Законопроектът ще бъде импортиран в Народното събрание в първите дни на новата година. Негови вносители са Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид. Освен това те ще изискат цялостна инспекция за издадените досега " златни паспорти " ( приемане на поданство против инвестиции) и за това на какви учредения са издадени.

Според Движение за права и свободи въвеждането на безвизов режим за жители на Европейския съюз би трябвало да се форсира и за това капиталовото поданство би трябвало да бъде неразрешено, сподели Йордан Цонев.

" Тръгва ли в унисон с настояването на нашите американски сътрудници, още повече, че Европейската комисия приготвя такова законодателство, само че до 2025 година за възбрана на този тип паспорти, тъй като Европейската комисия счита, че това нарушава сигурността на Европейския съюз ", добави той.

" Ще бъде напълно отстранена опцията за издаване на " златни паспорти ". И заради това, че Делян Пеевски незаслужено беше забъркан в такива изказвания, че е взел участие в схеми при издаване на такива паспорти, ние опровергахме и с обстоятелства, че няма такива данни ", разяснява Хамид Хамид при представянето на плана в Народното събрание. " Ние ще пожелаеме документи за всеки съответен паспорт при какви учредения е публикуван. За всеки съответен. Надявам се, там също ще открием забавни неща ", добави Хамид.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР