Депутатите от ДПС ще гласуват против проектокабинета на ПП-ДБ и

...
Депутатите от ДПС ще гласуват против проектокабинета на ПП-ДБ и
Коментари Харесай

ДПС ще гласуват „против“ кабинета „Денков“, вярвали само на Габриел

Депутатите от Движение за права и свободи ще гласоподават срещу проектокабинета на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС с министър председател Николай Денков в пленарната зала идната седмица. Това заяви депутатът от придвижването Хамид Хамид в ефира на Българска национална телевизия. Той изясни, че поддръжка от Движение за права и свободи не е била търсена и, надлежно, партията няма да я даде.

Не стана ясно какво става следователно с обещанието, което дадоха от придвижването в петък, че няма да пречат на кабинета, с цел да разрешат да се организира конституционната промяна.

Нещо повече - Хамид даде да се разбере, че Движение за права и свободи ще бъде готово когато и да е да нападна бъдещото ръководство. " Ако забележим детайли от оня запис (изтеклият запис от съвещанието на управлението на Политическа партия - бел.ред.) и опити за бъдат овладени разнообразни институции, опити за чистки в администрацията, ще попречим на това ръководство ", закани се депутатът. И посочи, че това ще стане чрез " всички механизми на една опозиционна партия в Народното събрание ".

Хамид уточни, че партията му няма доверие нито на ПП-ДБ, нито на ГЕРБ-СДС, защото те са излъгали гласоподавателите си като са създали коалиция. По думите му, Движение за права и свободи се доверява единствено на един човек в бъдещия кабинет - вицепремиерът Мария Габриел, която след 9 месеца би трябвало да оглави държавното управление на мястото на Денков. Що се отнася до срещата в петък с представителите на герберите и на десницата, в която изненадващо участваше депутатът предприемач Делян Пеевски, Хамид в резюме сподели: " Всеки депутат участваше интензивно в диалога, в което няма нищо неприятно. "

Според депутата придвижването се ангажира единствено да взе участие в измененията в Конституцията и в правосъдната промяна. И тук обаче направи спогодба - че Движение за права и свободи ще работи като " поръчител промяната да се реализира по метод, който да подхожда на Конституцията и законите ". Той посочи, че неотдавна лансираната от придвижването концепция за привикване на Велико Народно заседание, не е била обсъждана с ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

По въпроса за вероятно премахване на президента Румен Радев от поста му, за което се приказва напоследък, Хамид даде персоналното си мнение, че няма учредения за такова деяние.

ОБЯСНЕНИЕ

На страницата си във Facebook Политическа партия разяснява, че петъчната среща с Движение за права и свободи не е била за кабинета. " Една от основните цели на постоянния кабинет и на болшинството в този парламент, с изключение на приемане на бюджет и влизане в Шенген и еврозоната, е цялостна правосъдна промяна и работещи институции, регулатори и служби за сигурност, които да върнат доверието на жителите и справедливостта в страната.

За част от тези цели е нужно конституционно болшинство от 160 гласа в Народното събрание. Винаги сме заявявали, че ще водим диалози с всички парламентарни групи за конституционна промяна. Това беше единствената цел на срещите с групата на Движение за права и свободи през вчерашния ден. Разговаряхме, до момента в който всички медии бяха в Народното събрание и следиха какво се случва. А съставът на кабинета " Денков-Габриел ", който обявихме през вчерашния ден, не оставя място за спекулации, че някой отвън виновните за съставянето на държавно управление може да кадрува в него. "

Интервюто на Хамид Хамид за Българска национална телевизия:



Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР