Депутатите от Демократична България(ДБ) Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева посетиха

...
Депутатите от Демократична България(ДБ) Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева посетиха
Коментари Харесай

Депутати от „Демократична България“ посетиха Украйна и Молдова

Депутатите от " Демократична България " (ДБ) Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева посетиха през почивните дни Украйна и Молдова, оповестява пресцентърът на политическата групировка.

Мирчев е раздал 100 чифта терморъкавици и термооблекла на отбраняващите Украйна бойци и доброволци от териториалната защита. В неделя той пътува от Болград до Одеса, като преди този момент дружно с ръководителя на парламентарната комисия за българите отвън страната Антоанета Цонева се срещнаха с наши сънародници в Тараклия и в Болград. На връщане са взели със себе си двама украинци, се показва също в информацията.

" Днес заварих град, готвещ се за война. Улиците са в барикади, бетонни и железни трудности ", пише  за Одеса на страницата си във фейсбук Мирчев. Според него украинците имат по-голяма потребност от муниции и оръжия.

Той споделя, че е тръгнал от Болград (на по-малко от 300 км от Одеса) и е видял мощно военно наличие по пътищата - над 25 поста на армията и полицията непрекъснато са проверявали всеки искащ да премине.

" Причината са съветските диверсионни групи, които се спускат в тила на украинците и могат да са неприятна изненада ", изяснява депутатът.

Одеса е подготвена за тежка борба - градът е трансфорат във военна зона , показва Мирчев.

" Тези дни срещнах в Молдова и в Украйна доста горди и почтени хора. Мобилизацията им, помощта за бежанците и готовността им да бранят Украйна са забележителни ", споделя на страницата си в обществената мрежа и Антоанета Цонева (ДБ). Без суматоха и с желязна упоритост тези хора извършват човешкия си дълг, отбелязва тя.

По думите й, тази ужасяваща война основава митове за духа и непреклонността. " Всеки един, който влага силите си за отбраната на Украйна и нейните хора, е заслужен за реверанс. Времето е такова - доста отчетливо и без неточност откроява кой в какво има вяра и по какъв начин го отстоява ", приключва Антоанета Цонева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР