Депутатите от "Атака" Николай Александров, Явор Нотев, Станислав Станилов и

...
Депутатите от "Атака" Николай Александров, Явор Нотев, Станислав Станилов и
Коментари Харесай

Атака официално напусна групата на Обединени патриоти

Депутатите от "Атака " Николай Александров, Явор Нотев, Станислав Станилов и Маргарита Николова напущат ПГ на "Обединени патриоти ", заяви зам.-председателят на Народното събрание и народен представител от Сидеровата партия Явор Нотев на брифинг в Народното събрание.

Този ход удостоверява раздялата сред "Атака ", Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ, откакто в края на предходната пленарна сесия водачът на партията и някогашен ръководител на групата Волен Сидеров и сътрудниците му атакисти Павел Шопов и Десислав Чуколов бяха изключени от "Обединени патриоти ".

Атакистите укориха ръководителя на НФСБ Валери Симеонов за разцепването на групата. "Напускаме след поредност от дейности и решения, които станаха вероятни в групата след завръщането на Валери Симеонов в българския парламент. Позорно завръщане след месечни митинги, пропъден от изпълнителната власт, той откри място в българския парламент, сякаш тази свещена постройка, е подслон за провалени политици ", означи Нотев и посочи, че след завръщането си в Сградата на съединението Симеонов почнал да следи прецизно за наличие в залата, сякаш това е най-важната и фундаментална част. Според Явор Нотев такова държание не може да бъде търпяно от смислени и виновни политици.

"Стана по този начин, че се в групата се оказахме един до друг със стожера, идеолога на уговорката на Република България да заплати 2 милиарда $ по направление не надлежно на нашите цели, планове, споделени от нашите гласоподаватели. 2 милиарда, които отиваха за въоръжение, неизвестно къде и по какъв начин. Непоносимостта на такова държание беше явно. Изгонването на трима членове на парламентарната група на "Обединени патриоти " докара до намаляването на броя на групата и забележете попадането на групата на четвърто място в българския парламент. Това официално съображение, което беше в основата на отчитането на неправдоподобен триумф на обединените български патриоти по време на изборите за парламент, пропадна, беше забравено, безконтролно заличено от решението на парламентарната група в лицето на двете партии - Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ ", изясни още Нотев.

Атакистите няма да изоставен парламент, заяви той, само че отговори лакочно на въпроса по отношение на поддръжката към държавното управление. "Депутатите от "Атака " ще реагират съгласно решенията на партията и отношението, което ще образуват към съответни хрумвания и оферти ", изясни уклончиво Явор Нотев.

В отговор водачът на НФСБ Валери Симеонов съобщи, че не е прелестно третата по величина парламентарна група да стане четвърта и то след Движение за права и свободи, само че това е било неизбежно. " Не мога да разясня или да разисквам решението на нашите сътрудници. Мисля, че ние постъпихме колегиално като изключихме от групата хората, които не идваха на работа. С останалите четирима сътрудници работихме добре, откакто такова е тяхното решение ние го одобряваме. Нямаме право на позиция по този въпрос ", сподели Симеонов в коридорите на Народното събрание.



Той добави, че НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация не са нарушили управническата съдружна конструкция. И уточни, че "Обединени патриоти " остават като група, като название и като съдружен сътрудник със своите особености, условия и искания към ръководството на страната. Симеонов акцентира, че депутатите би трябвало да пазят ползите на гласоподавателите от патриотичния бранш и на българското общество.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР