Депутатите одобриха и на второ четене отстъпката от 25 стотинки

...
Депутатите одобриха и на второ четене отстъпката от 25 стотинки
Коментари Харесай

Депутатите одобриха отстъпката от 25 стотинки за горивата след скандал

Депутатите утвърдиха и на второ четене отстъпката от 25 стотинки за скъпите горива. Мярката провокира горещи разногласия в пленарната зала.

От ГЕРБ укориха ръководещите, че отстъпката не доближава до най-нудждаещите се.

"По това, което оферирате, пенсионерите ще получат 6 лева, работещите 12 лева на месец, а богатите, които нямат потребност, ще получат 100 лв.. Вашето предложение трябваше да бъде таргетирано ", съобщи Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

Управляващите имаха други причини.

"Тази мярка от 25 стотинки на литър се планува единствено за по-евтини горива, това е метод да се сегментира. Така че тази нечиста сделка би трябвало да се приключи ", разяснява Александра Корчева от "Продължаваме смяната ".

Спорът дали мярката има запас за повече от месец провокира замяна остри реплики от "Възраждане " и "Продължавме смяната ".

"Начинът, по който е решена тази мярка, с тези 150 милиона не е ясно по кое време ще завърши ", съобщи Искра Михайлова от "Възраждане ".

"Много е елементарно да кажеш кои ограничения са положителни и кои не са. Вие нямата никаква визия и не разбирате от стопанска система и финанси ", отговори ѝ Искрен Митев от Политическа партия.

Предложението за 1 млрд.лв. държавна гаранция за изтегляне на заем от "Булгаргаз " и "Булгартрансгаз " също предивика скандал. Според Движение за права и свободи това значи, че от юли ще останем без природен газ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР