Депутатите обсъждат проектът на решение за предоставяне на допълнителна военна

...
Депутатите обсъждат проектът на решение за предоставяне на допълнителна военна
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат допълнителна военна помощ за Украйна

Д епутатите разискват планът на решение за даване на спомагателна военна помощ за Украйна. Вносители на проекторешението са Бойко Борисов и Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС, Христо Иванов, Ивайло Мирчев и Кирил Петков от „ Продължаваме Промяната – Демократична България “, Делян Пеевски от Движение за права и свободи.

С плана се задължава Министерският съвет да даде спомагателна военна помощ на Украйна, която включва неизправни зенитно-управляеми ракети от вида 5В55Р(К), в ръководство на Министерство на защитата и муниции за автоматизирано стрелково оръжие, с отпаднала нужда за потребностите на Министерство на вътрешните работи.

В претекстовете към плана вносителите показват, че България ще даде муниции с недостатъци, които могат да се употребяват от украинската войска. „ Страната ни няма нужния потенциал да ремонтира независимо тези муниции. Тяхното потребление от нашата войска би основало сериозен риск за живота на българските военнослужещи. За разлика от България, Украйна е заявила, че има потенциала да вкара в приложимост такива дефектни муниции и те да послужат на украинската войска да се опълчи на съветските обстрели на обитаеми места, които водят до доста цивилни жертви “, се показва в претекстовете към плана на решение. 

В залата са началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и заместник-командирът на Военновъздушните сили бригаден военачалник Петьо Мирчев. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР