Депутатите обсъждат да дадат мандат за преговори с американското правителство

...
Депутатите обсъждат да дадат мандат за преговори с американското правителство
Коментари Харесай

Преговорите за F-16: Дебатът в НС започна с искане за референдум

Депутатите разискват да дадат мандат за договаряния с американското държавно управление за превъоръжаване с F-16.

Дебатът стартира с искане за референдум и замяна на реплики за лобизъм и популизъм.

Поканени бяха президентът и министър председателят да участват на дебатите, които разпореждат отговорността на народните представители да решат въпроса за модернизацията на Военновъздушни сили.
В Народно събрание депутатите ще обсъдят започването на договарянията за F-16
Депутатите от ГЕРБ са безапелационни, че с това решение се подсигурява бъдещето на авиацията за 40 години напред.

" Трябва да дадем опция на държавно управление да излезе от рамката, тъй като и трите оферти не влизат в рамката ", означи Владимир Тошев.

„ Без да гледаме на фасул и заклинания да вършим, в случай че през днешния ден вземем решението, ние ще имаме по-добра цена, която ще влезе в рамката и една цена, която ще ни подсигурява бъдещето на авиацията най-малко за 40 години”, сподели още Владимир Тошев.

Движение за права и свободи поддържа решението за водене на договаряния, само че запита ръководещите могат ли да си подсигуряват политически поддръжката.

" Там където свършва популизмът, стартира националната сигурност и там, където стартира популизмът - свършва националната сигурност ", уточни Мустафа Карадайъ – ръководител на Движение за права и свободи.

От Българска социалистическа партия са изрично да няма да поддържат отклонение от критериите. Депутатите от левицата намекнаха за външен напън и припомниха за финансовата тежест към данъкоплатците.

„ Тук сте на прага на неуспех – желаете да подпишем празен чек в несъгласие на решение на националното заседание, което е определило изискванията”, означи Кристиян Вигенин.

Според партията на вицепремиера Каракачанов, след година и половина същите тези страни ще ни дават същите самолети на по-висока цена. Всяко отсрочване на модернизирането води до увеличение на цената, уточни министърът на защитата.

Според НФСБ и „ Воля” няма смисъл да се влага в самолети.

„ Мисля че тези диспути са много срамни и позорни, и в случай че Списаревски е очевидец на тези унизителни прения, сигурен съм, че ще се обърне в гроба”, съобщи Валери Симеонов.

„ Допитахте ли се до тези гласоподаватели, попита водачът на „ Воля” Веселин Марешки.

„ Нека не се трансформираме във врачки. НАТО ще продължава да съществува. Днес Съединени американски щати не са членове на ЮНЕСКО, на следващия ден може да не са член на НАТО”, сподели още Марешки.

От „ Воля” желаеха референдум по въпроса дали да се дават пари за самолети.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР