Депутатите не пропуснаха да се скарат за свикването на извънредното

...
Депутатите не пропуснаха да се скарат за свикването на извънредното
Коментари Харесай

Депутатите в спор Пеевски ли е наредил да има извънредно заседание на парламента

Депутатите не пропуснаха да се скарат за свикването на изключителното съвещание на Народното събрание. На него следва да бъде прегледано съглашението на властта с миньорите по отношение на ориста на въглищните централи.

Зам.-председателят на 49-то Народно заседание и народен представител от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин настоя преди да стартира полемиката вносителите на плана да отдръпват съглашението си сред властта и миньорите, което мина през днешния ден и на Комисията по енергетика. Вносители са Кирил Петков, Атанас Атанасов и Делян Пеевски. Този план за решение е неконституционен, планува одобрение на неофициално съглашение, което не е в пълномощията на Народното събрание. Народното събрание не може да разреши да стигне до своето дъно в активността си, акцентира Вигенин.

Той настоя да се даде отмора, с цел да се формулира нов текст на декларация. Парламентарния началник Росен Желязков изясни на Вигенин, че решението дали ще бъде отдръпнат планът за съглашение зависи напълно от вносителите.

Председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски също прикани вносителите да отдръпват планове си за решение . Той настоя ръководителят на Народното събрание да включи и плана за решение на Българска социалистическа партия по отношение на въглищните централи за отдръпване на териториалните проекти с мотив, че пазят ползите на миньорите, енергетиците, България и държавното управление.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков посочи, че Българска социалистическа партия не са събрали задоволително брой подписи, с цел да може да бъде вкаран и техният план за решение. Нямало и постъпил отчет от Комисията по енергетика. Свиленски го атакува, че привиква изключително съвещание на Народното събрание по нощите.

Според Свиленски точно депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски подписва предложенията.

От " Възраждане " също взеха думата. Адвокат Петър Петров посочи, че Народното събрание не би трябвало да играе гумен щемпел на премиера и на Министерски съвет . Мнозинството на некоалицията е решило да има изключително съвещание, с цел да може сглобката да утвърди съглашението, подписано от премиера, възпротиви се Петров.

Председателят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов запита в какъв брой часа се е обадил Делян Пеевски на Росен Желязков, с цел да подреди да има изключително съвещание на Народното събрание . Делян Пеевски по кое време ви се обади, обърна се Йорданов към парламентарния началник.

В пленарна зала на Партийния дом участват министър председателят акад. Николай Денков и министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов.
 Желязков свика изключително депутатите
Желязков свика изключително депутатите

В пленарна зала ще бъде разисквано съглашението сред държавното управление и протестиращите енергетици и миньори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР