Депутатите гледат тази седмица на второ четене предложението за удължаване

...
Депутатите гледат тази седмица на второ четене предложението за удължаване
Коментари Харесай

Депутатите ще решават окончателно за удължаването на Бюджет 2021

Депутатите гледат тази седмица на второ четене предлагането за удължение на действието на бюджета на 2021 година до 31 март, съобщи кореспондент на БГНЕС. Удължаването на действието на бюджета за 2021 година се постанова, защото бюджетът за тази година не е подготвен към момента, а бюджетната година по закон стартира от 1 януари.

Със законопроекта се удължава действието на заплащания, размери и квоти, които се резервират на равнищата от 2021 година Такива са да вземем за пример минималният размер на главната заплата за най-ниската служба, базата за установяване на размера на главното месечно заплащане, оптималният размер на държавните парични награди за особени заслуги към българската страна и нацията.

Сред обсега на законопроекта попадат още оптималният размер на присъдената прехрана по Семейния кодекс и други.

В четвъртък народните представители ще се занимаят с данъчните закони, които предшестват приемането на Закона за държавния бюджет. Парламентът стартира работа по първото четене на Закона за налог върху добавената стойност и Закона за корпоративното подоходно облагане. Измененията в Закона за налог върху добавената отразява въвеждане в закона на европейски наставления, премахване на установени несъответствия с правото на Европейския съюз и привеждане на Данък добавена стойност законодателството в сходство с решения на Съда на Европейския съюз. В законопроекта са направени оферти за прецизиране на настоящите от 1 юли 2021 година режими за облагане на доставки на артикули и услуги, осъществени по електронен път към получатели, които са данъчно незадължени лица. Промяната в Закона за корпоративното подоходно облагане е направена по отношение на нуждата от цялостно въвеждане в националното данъчно законодателство на европейска инструкция за определяне на правила против практиките за отбягване на налози, които директно засягат действието на вътрешния пазар

В петък програмата планува парламентарен надзор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР