Депутатите гласуваха рокадите в КЕВР.Със 128 гласа „за”, 13 гласа

...
Депутатите гласуваха рокадите в КЕВР.Със 128 гласа „за”, 13 гласа
Коментари Харесай

Избраха новия председател на КЕВР

Депутатите гласоподаваха рокадите в КЕВР.

Със 128 гласа „ за”, 13 гласа „ против” и без „ въздържал се” за ръководител на регулатора беше утвърден Станислав Тодоров от „ Продължаваме промяната”, заяви Българска национална телевизия.
" Съзнавам че отговорността е доста огромна, цените за потребителите и крайните клиенти се ръководят от енергийния регулатор. Министърът на енергетиката може да въздейства дотолкоз, доколкото множеството ток е от държавни централи. Правителството не може да понижава цените на тока. Регулаторът е този, който може да каже за какво една цена е такава. Смятам че ТЕЦ-овете у нас печелят добре и това не е неприятно. Лошото е, когато има свръхпредлагане. Тук е ролята на регулатора, тъй че българският бизнес да има добре развита инфраструктура на добра цена. По думите му, би трябвало да мислим напред, а не по какъв начин да угодим на политическите ползи в този момент.

Не би трябвало да се строят слънчеви паркове от близки до държавното управление, а всеки консуматор да може да го направи и считам че това зависи от регулатора ", сподели пред депутатите Тодоров.

Той изясни, че постоянно е уважавал предходния ръководител Иван Иванов, само че счита, че има какво да се промени.

Тодоров посочи, че има задоволително опит и счита, че е квалифициран да поеме поста на ръководител на КЕВР.

По думите му той е управлявал планове за 300 млн лв.. Също по този начин е отговарял за доставките на една от американските централи у нас. Тодоров разгласи, че с избора му енергетиката се слага в положителни ръце.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР