Депутатите днес заседават извънредно по бюджета за Националаната здравноосигурителна каса

...
Депутатите днес заседават извънредно по бюджета за Националаната здравноосигурителна каса
Коментари Харесай

Ще събере ли парламентът кворум за бюджета на НЗОК и ДОО?

Депутатите през днешния ден заседават изключително по бюджета за Националаната здравноосигурителна каса (НЗОК) и Държавното публично обезпечаване (ДОО) за 2019 година.

Извънредното съвещание е планувано за 13 часа. Проектите за бюджет 2019 година за НЗОК и ДОО ще се гледат на първо четене.

В дневния ред на Народното събрание е включено и показване на отчетите по Законопроекта за държавния бюджет за следващата година.

Преди да стартират дебатите и да се пристъпи към гласоподаване на първо четене в пленарна зала би трябвало обаче да се събере кворум от най-малко 121 народни представители.

Припомняме, през вчерашния ден водачът на левицата Корнелия Нинова съобщи, че депутатите от Българска социалистическа партия няма да се записват в пленарната зала.
Ако обаче болшинството обезпечи кворум за съвещанието, алените ще вземат участие в дебатите със своя различен бюджет.

Припомняме и че последното съвещание на Народното събрание, което беше в петък, 2 ноември, се провали поради крах при три следващи опита за събиране на кворум.

След проваленото съвещание обаче депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов увери, че за днешното съвещание на Народното събрание няма да има отсъстващи депутати от ГЕРБ и съвещание ще има. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР