Депутатите да обсъдят днес на първо четене три законопроекта за

...
Депутатите да обсъдят днес на първо четене три законопроекта за
Коментари Харесай

Депутатите ще обсъждат три законопроекта за промени в закона за МВР

Депутатите да обсъдят през днешния ден на първо четене три законопроекта за промени в Закона за Министерството на вътрешните работи /МВР/, планува проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица. Два от законопроектите са импортирани от депутати от „ Възраждане “, а третият – от „ Българска социалистическа партия за България “.

„ Възраждане “ и левицата оферират да се сътвори механизъм за премерване и отчитане на натовареността на проверяващите служители на реда , както и да отпадне плануванаъа в закона опция в обитаеми места с население до 5000 души да се позволява реализиране на пожарогасителна и избавителна активност и в екипи от двама чиновници. Двете политически сили показват, че България е единствената страна от Европейски Съюз, която позволява по двама пожарникари в екип. Според Българска социалистическа партия това основава риск както за живота и здравето на чиновниците, по този начин и за жителите и имуществото.

Друго общо предложение е висшите управителни длъжности в Министерство на вътрешните работи – основен секретар, заместител основен секретар и шеф на основна дирекция, да бъдат заемани след провеждането на конкурс. Предлага се понижаване на нощния труд, както и да се вкара обезщетение при претърпяна трудова акцидент на държавните чиновници от Министерство на вътрешните работи.

От Българска социалистическа партия желаят още заплатите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи да следват междинната работна заплата в страната.

Вторият законопроект на „ Възраждане “ планува да се сътвори Главна дирекция „ Разследване “ , както и категорично да се уточни пълномощието на ГДБОП да прави цялостната активност по следствие на закононарушенията по раздел „ Разврат “, когато са събрани задоволително данни за потребление на компютърни мрежи и системи за електронна връзка за осъществяване на тези закононарушения.

В проектопрограмата е второто четене на промени в Закона за електронните известия , първото четене на промени в Закона за храните и в Закона за отбрана на растенията, както и ратификация на интернационалните документи, по които България е страна.

По мотив Световния ден на доброволния и безплатен кръводарител Комисията по опазването на здравето провежда през днешния ден кръводарителска акция в Народното събрание. От 09:00 до 16:00 часа в зала „ Запад “ на Народното събрание народните представители, чиновниците от администрацията и гостите на Народното събрание ще могат да дарят кръв и да покажат своята поддръжка и съпричастност към доброволното и безплатно кръводаряване., оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР