Депутати в британския парламент одобриха нови противоепидемични мерки в опит

...
Депутати в британския парламент одобриха нови противоепидемични мерки в опит
Коментари Харесай

Борис Джонсън постигна целта си. Отне свободи на англичаните

Депутати в английския парламент утвърдиха нови противоепидемични ограничения в опит да лимитират разпространяването на разновидността Омикрон на новия ковид, само че министър председателят Борис Джонсън се сблъска с протест в личната му Консервативна партия. Деветдесет и седем консерватори в Камарата на общините се опълчиха на новите правила, които въпреки всичко бяха утвърдени с гласовете на лейбъристите, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Резултатът обаче е удар по престижа на Борис Джонсън, чиято известност пада - както измежду гласоподавателите, по този начин и вътре в Консервативната партия, на фона на етични кавги и изказвания, че неговото държавно управление е нарушило личните си пандемични ограничавания, отбелязва АП.

Камарата на общините утвърди новите правила, които ще влязат в действие тази седмица и включват носене на маска на закрито, смяна в разпоредбите за самоизолация и най-чувствителния въпрос - условие на доказателство за имунизация или негативен тест за ковид за достъп до нощни клубове и събития с доста хора.

Ваксинационните пропуски се трансфораха в нормална процедура в доста европейски страни, само че държавното управление на Джонсън се въздържаше да ги вкара в Англия, макар че държавните управления на Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, които сами дефинират здравните си протоколи, към този момент го направиха.

Британското държавно управление уточни, че мощно заразният вид на ковид Омикрон е трансформирал обстановката и коронавирус пропуските към този момент са нужда за достъп до някои събития, наред със усилването на имунизацията измежду всички пълнолетни.

" Омикрон е огромна опасност ", съобщи пред депутатите министърът на опазването на здравето Саджид Джавид. Смята се, че този вид към този момент заразява 200 000 души дневно в Обединеното кралство, сподели Джавид. По думите му правилото за нощните клубове не е " имунизационен паспорт ", тъй като хората могат да влизат в заведенията и с негативен тест.

Много депутати от Консервативната партия обаче обявиха, че новите правила вредят на стопанската система и лимитират самостоятелните свободи. Други показаха, че имунизационните пропуски няма да забавят разпространяването на вируса, тъй като наподобява, че Омикрон е по-устойчив на имунизациите, а трети упрекнаха държавното управление, че преувеличава опасността от новия вид.

Англия е записала близо 4500 случая на Омикрон. Десет души бяха признати в болница и един от тях умря.

Опозиционната Лейбъристка партия поддържа новите противоепидемични ограничения като " нужен отговор на опасността от Омикрон ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР