Депутати от Продължаваме промяната се опитват да спестят на виден

...
Депутати от Продължаваме промяната се опитват да спестят на виден
Коментари Харесай

Страшен резил: Депутати от ПП работят за Румен Вълка

Депутати от „ Продължаваме промяната ” се пробват да спестят на изтъкнат предприемач вложения и концесионни такси, възлизащи на 32 милиона лв., сочи следствие на „ Филтър “. Народните представители интензивно лобират за нов концесионер на летището в Горна Оряховица. Към днешна дата контракт за обекта има компания на Румен Гайтански, по-известен с прякора си Вълка.

Румен Вълка си откри лобисти в Народното събрание

Любопитното е, че компанията му не извършва капиталовата стратегия за 32 милиона лв. и не заплаща концесионната такса, което е съображение за повреждане на контракта.

Той е подписан през 2016 година. В същото време от 2021 година Гайтански договаря с швейцарците от „ Ювелис груп ”, които желаят да купят компанията му дружно с концесията за летището. Предложение за това към този момент е импортирано в Министерството на превоза през 2022 година, само че тогавашният министър Николай Събев – Ники Еконта отхвърля да утвърди договорката и да я подпише.

Това е геният от Политическа партия Йордан Терзиев, който се е загрижил за просперитета на Румен Вълка

Сега в играта се намесват одиозният Явор Божанков и Йордан Терзиев от „ Продължаваме промяната ”, които са определени от листата на партията във Велико Търново, а някогашният любим на Корнелия – Божанката е от Горна Оряховица, където се намира летището.

Двамата народни представители водят писмена преписка със личния си министър Георги Гвоздейков за бъдещето на аеропорта, само че сред тях има и неофициални диалози в министерството.

Те упорстват летището да се развива съгласно капиталовата стратегия. По информация на вестника швейцарците от „ Ювелис груп ” не са се отказали от договорката и още имат интерес от това да подпишат контракт с Румен Гайтански, който желал да се освободи от уговорките да влага 32 милиона лв..

Досега компанията му е вложила единствено 6 милиона, които ще бъдат калкулирани при вероятно утвърждение на контракта за изкупуване на акциите от Министерството на превоза.

Спорно е дали Божанков и Терзиев играят като лобисти за швейцарците, или пазят ползите на Румен Гайтански. Вероятно са ангажирани да свършат работа и от двете страни, за които е преференциално договорката посред им да се реализира и да бъде утвърдена от министерството, разясниха депутати от парламентарната група на псевдополитиците от „ Продължаваме промяната ”.

В началото на договарянията през 2021 година швейцарците заложиха на предприемача Антони Търницов, който направиха шеф на българското си сдружение. След като собствеността на компанията не бе изменена, той напусна, а при започване на 2023 година взе на концесия летището на Русе дружно с пловдивския предприемач Христо Крушарски.

Това в Горна Оряховица обаче е доста по-апетитно за вложителите. Площта му е голяма и е на 12 километра от Велико Търново. Според локалните ползата към него е зара ди терена, на който да се построи голям фотоволтаичен парк към пистите. Сега аеропортът приема единствено чартърни полети от дребни самолети.

Любопитно ще бъде с какви очи управление на „ Продължаваме промяната ” ще гледа на интензивността на Божанката и Йордан Терзиев. Подобни лобистки дейности нормално се правят с поддръжката и покровителството на партийните шефове.

В противоположен случаи Божанков и Терзиев ще изпаднат в изолираност – нещо, което на прогонения от Българска социалистическа партия Явор не му се случва за първи път и надали ще му сътвори чак толкоз огромен дискомфорт.

Одиозният Явор Божанков се пребоядиса от социалист в ПП-еец

Инфо: narod.bg

 

Тагове: Антони Търницов Явор Божанков Румен Вълка Румен Гайтански Йордан Терзиев Божанката ПП
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР