Депутати от Има такъв народ ще напуснат парламентарната група и

...
Депутати от Има такъв народ ще напуснат парламентарната група и
Коментари Харесай

Разцепление в ИТН - депутати напускат партията на Слави Трифонов

Депутати от " ИТН " ще изоставен парламентарната група и ще поддържат Кирил Петков и Асен Василев. Тази информация получил и показа в профила си във Facebook водачът на партията Слави Трифонов. Малко преди този момент народен представител от " Продължаваме промяната " се похвали, че част от нужните 12 депутати за болшинство в Народното събрание са открити. По-късно различен негов сътрудник го опроверга.

От предходната сряда се търсят 12 депутати за болшинство от ръководещите в Народното събрание.

Дали са открити - след журналистически въпрос Атанас Михнев от " Продължаваме промяната " регистрира:

- Вече сме намерили, да.
- 12 ли?
- Не. Вървим в посока на това да осигурим цялостно болшинство. Това, което ние пазарим и това, за което ние се пазарим са хора с вярната мотивация да променим България.



По-късно съпартиецът му Искрен Митев опроверга тази информация.

Това е едно изопачаване на думите му от индивида, който очевидно е описвал и е направил резюме на изявлението. Депутатите не са хартиени фигурки. Ние не може да взимаме който и да било. Ние и до в този момент сме работили с депутатите от Има Такъв Народ. Нека да не забравяме, че нещата, които сме постигнали без значение по какъв начин се развиха на този стадий, ние сме ги постигнали дружно.

Едно име - на спортния министър в оставка Радостин Василев и тези на още 8 депутати от " ИТН " бяха посочени в медийна обява като бъдещи отцепници от групата на " ИТН ".

Лидерът на партията Слави Трифонов получил информация, че депутати от партията му ще изоставен парламентарната група и ще поддържат Кирил Петков и Асен Василев.



И в случай че Българска социалистическа партия остава твърдо зад ръководството, то за за взимане на решения от тук нататък.

Да е ясно, че някаква група народни представители поддържат на кардинална основа, а не тъй като има някакви скрити сделки с тях. За нас е значимо по 4-5 тематики, които са ни в управническата стратегия, да има въпреки всичко обезпечено болшинство на база на кардинални преговори. За нас е значимо това държавно управление да има още известно време да свърши работата, за която беше определено, сподели Атанас Славов - " Демократична България ".

А кой ще заеме вакантните министерски постове и от коя партия във към този момент тройната коалиция - към този момент остава неразбираемо.



Вече всички четирима министри на " ИТН " са в оставка. Своето предпочитание да изоставен през днешния ден подадоха външният и енергийният министър. Кога ще бъдат гласувани не е ясно. Срок за това в Конституцията няма.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР