Депутатът от Продължаваме Промяната – Демократична България“ Искрен Арабаджиев не

...
Депутатът от Продължаваме Промяната – Демократична България“ Искрен Арабаджиев не
Коментари Харесай

Арабаджиев: Не е нормално да приемаме бюджета през юли

Депутатът от „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ Искрен Арабаджиев не намира за обикновено държавният бюджет да се приема през юли месец. В ефира на „ Българска национална телевизия “ той означи, че има средства , само че би трябвало да съществува и законов механизъм , по който да се разходват.

Целта на Бюджет 2023 година е да бъдат подкрепени хората и бизнесът , разяснява политикът. По думите му отстранени са били планове , за които не е имало късмет да бъдат осъществени през тази година. С нарасналите доходи и намалените разноски бюджетът ще бъде добра стъпка при съставянето на този за 2024 година , счита Арабаджиев.

Персоналните промени в Агенция „ Митници “ и Националната приходна организация ще обезпечат по-висока събираемост , сподели националният представител и добави:

„ Социалните разноски не са за сметка на финансовите. Опитваме се да създадем баланс сред националното и европейското финансиране. 3-процентният недостиг не заплашва устойчивостта на обществените финанси. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР