Депутатът от ПП-ДБ и съпредседател на парламентарната група на коалицията

...
Депутатът от ПП-ДБ и съпредседател на парламентарната група на коалицията
Коментари Харесай

„Това е някаква шега“: Николай Денков вижда Асен Василев като финансов министър

Депутатът от ПП-ДБ и съпредседател на парламентарната група на обединението акад. Николай Денков съобщи, че „ несъмнено “ вижда мястото на Асен Василев като министър ръководител и намира офанзивите против него като несправедливи. По думите му Кирил Петков също има място в изпълнителната власт. Минути след неговото присъединяване в ефира на bTV тази заран Тома Биков от ГЕРБ разяснява, че това звучи „ като някаква смешка, нечиста сделка “.

„ Няма по какъв начин да подкрепим Асен Василев за финансов министър и Кирил Петков да дава отговор за службите, това е неуместно и неуместно “, отсече Биков. Изказванията на двамата подсказват за диаметрално разнообразни направления, в които водещите партии разсъждават за бъдещото ръководство.

Думите на Денков по адрес на Асен Василев и Кирил Петков дойдoha след настойчиво гледище на водещия да изкочпи от него имена на хора, спрягани за кандидат-министри. „ Всичко сега са клюки, не мисля, че би трябвало да разясня клюки “, сподели депутатът от ПП-ДБ. Според него има разнообразни вид, а сега приоритет е да се разбере дали дружно с ГЕРБ могат да създадат обща стратегия. Едва тогава да се пристъпи към други въпроси.

„ В тези къси периоди първо би трябвало да подготвим стратегия, за която да седнем на една маса с ГЕРБ, да забележим дали ще получим поддръжка за програмата и едвам тогава има смисъл да обсъждаме имена (на министри). “

Това, което не е в областта на слуховете, добави Денков, е, че политически имена може и е добре да вземат участие в едно бъдещо държавно управление. „ Експертният кабинет без политически лица не е доста уместно, тъй като няма кой да носи политическа отговорност. “ Именно в този ред на мисли той намеси имената на Асен Василев и Кирил Петков.

Според Денков има три разновидността пред Народно събрание и водещи партии в него: „ Или ние ще намерим някакъв метод с ГЕРБ да успеем да съставим държавно управление, което обаче не може да е съдружно или взаимно и по тази причина би трябвало да се откри друга формула, или другите мандатоносители би трябвало да намерят друга поддръжка, или отиваме на избори. “

„ В миг имаме обща законодателна стратегия, а в този момент се опитваме да изготвим управническа. Ако тръгнем да осъществяваме тези две стратегии, това ще бъде смяна в отношението към корупцията (на ГЕРБ). Това ще е същинският тест. “

„ Ако си мислят, че им изискуем нещо - нищо не им изискуем, да си го избият от главата “, разяснява Биков и добави: „ Ако им поддържа тяхното политическо държавно управление, като какъв ще ме възприемат - като ръководещ или като съпротива? “ Според Тома Биков, в случай че има държавно управление, би трябвало да бъде равнопоставено сред двете партии. Той даде да се разбере, ГЕРБ няма да поддържат и акад. Николай Денков за претендент за министър председател.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР