Депутатът от парламентарната група на ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов трябва

...
Депутатът от парламентарната група на ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов трябва
Коментари Харесай

Костадинов фучи в НС: Ген. Атанасов трябва да бъде арестуван веднага, а не да участва в избори

Депутатът от парламентарната група на ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов би трябвало да бъде задържан незабавно, а не да седи в Народното събрание. Това съобщи водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов в коридорите на Народното събрание пред публицисти.
Повод за думите му станаха изпратен отчет от началника на работа „ Военно разузнаване “ бригаден адмирал Венелин Венев, съгласно който ген. Атанасов е правил опити да вербува чиновници от службата, с цел да има „ собствен човек “.
Костадинов добави, че същите процедури са били задействани в ДАНС и Държавна организация „ Разузнаване “.
Този човек би трябвало да бъде задържан незабавно и вкаран в пандиза, а не да бъде претендент за депутат в парламентарни избори, акцентира още веднъж Костадинов.
Според него поддръжката, която получават ПП-ДБ от некоалиционните си сътрудници – ГЕРБ и Движение за права и свободи, продължава да бъде налице. Костадинов счита още, че се готвят нови диалози за сформиране на „ сглобка “, която обаче този път да бъде забележима.
От „ Възраждане “ показаха и терзанията си за финансовото положение на страната.
„ Това го коментирахме още в предходното Народно заседание, когато беше обявено за огромен недостиг, който Асен Василев след това отхвърли и съобщи, че когато стане министър на финансите този недостиг няма да е повече от 3% “, уточни Костадинов и добави, че Василев е извършил думата си, само че на цената на големи бюджетни ограничавания, „ стягане на коланите “, закъснение на разплащания в размер на близо 4 милиарда лева, както се твърди.
Това значи, че когато пристигна идващото държавно управление и то има настоящи разноски, и му се наложи да заплаща и забавените, то или ще би трябвало да тегли големи заеми, или ще би трябвало да разгласи неспособност да заплаща заемите, а може би даже и да тръгне процедура по банкрут на страната, което е съществено закононарушение, съобщи водачът на „ Възраждане “.
Всичко това съгласно него е направено от Асен Василев „ за да се извърши неговият култ – 3% недостиг, с напън към Национален статистически институт за данните за инфлацията, с цел да получим покана за участие в еврозоната и добър конвергентен отчет към юни “.
„ За да реализира тези свои цели, той рискува финансовата сигурност на цялата страна, което също е закононарушение “, добави Костадин Костадинов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР