Депутатът от Обединени патриоти Емил Димитров, известен като Ревизоро, е

...
Депутатът от Обединени патриоти Емил Димитров, известен като Ревизоро, е
Коментари Харесай

Емил Димитров-Ревизоро ще е новият министър на околната среда и водите

Депутатът от " Обединени патриоти " Емил Димитров, прочут като Ревизоро, е претендентът за нов министър на околната среда и водите. Номинацията му е на Вътрешна македонска революционна организация и е разисквана на съвещание на съдружния съвет при премиера Бойко Борисов, завършило преди минути. От екипа на Борисов прецизираха за " Дневник ", че кандидатурата е утвърдена от министър-председателя.

Решението Емил Димитров да бъде претендентът за правоприемник на обвинявания в умишлена занемареност поради водната рецесия в Перник Нено Димов, който подаде оставка в петък, е взето нощес от управлението на Вътрешна македонска революционна организация, в чиято квота е ресорът. Предполага се, че е било утвърдено от съдружния сътрудник от НФСБ Валери Симеонов, който през днешния ден сподели единствено, че срещата при Борисов е била извънредно неприятна и пожела да звъни на тел. 112, с цел да го пуснат медиите да си върви.

След съвета при Борисов вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов даде да се разбере, че на срещата дребният съдружен сътрудник е изразил противоречие Нено Димов да се трансформира в " изкупителна жертва за всички неточности години обратно ", защото е утвърждавал дадени му от ВиК сдруженията графици, които са на послушание на друго министерство - на районното развиване и благоустройството.

Той осведоми, че за поста " Обединените патриоти " са предложили Емил Димитров-Ревизоро, само че не сподели дали кандидатурата е утвърдена от премиера. По думите на вицепремиера съществена задача на новия министър е да направи проверка на цялата система, с цел да не се позволява водна рецесия и в други градове. Минути по-късно от екипа на Борисов прецизираха, че Димитров е претендентът за нов министър.

Другите две имена, които се обсъждаха в понеделник, бяха на депутата и зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов и на отрасловия зам.-министър Николай Кънчев. Снощи представители на Вътрешна македонска революционна организация чакаха среща с Валери Симеонов и не се ангажираха дали Емил Димитров-Ревизоро ще е единственият претендент, въпреки да имаше непотвърдена информация, че той е любимец.

Днес Симеонов, който е имал спорове с него поради законопроекти за домашната ракия и горивата, не разгласи по какъв начин се е съгласил с номинацията. Той не отговори еднопосочно дали е постоянна обединението.

Емил Димитров-Ревизоро е от Перник, народен представител е от патриотичната коалиция втори мандат и се води от гражданската квота на Вътрешна македонска революционна организация. Той бе вносител на един от най-големите съгласно опозицията лобистки закони - за опрощаване на 58 млн. лева на братята Кирил и Георги Домусчиеви, който бе анулиран след президентско несъгласие.

При избора на Сотир Цацаров за ръководител на антикорупционната комисия депутатът разгласи, че той го е убеждавал да се кандидатира. Преди да стане инспектор, Димитров е бил хореограф. По времето на държавното управление на Симеон Сакскобургготски е бил началник на митниците.

В 12.40 ч. предлагането за промени в състава на държавното управление бе импортирано в Народното събрание и се чака да бъде гласувано на следващия ден или в четвъртък.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР