Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски ще бъде наказан с порицание

...
Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски ще бъде наказан с порицание
Коментари Харесай

Наказаха Спас Гърневски с порицание заради репликата червени боклуци

Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски ще бъде осъден с неодобрение поради снощния безпорядък в Народното събрание. Това разгласи при започване на пленарното съвещание през днешния ден ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева. След като депутати от опозицията заградиха трибуната, Гърневски извика "червени отпадъци ".

От Българска социалистическа партия обаче желаеха по-сериозно наказване, а точно - премахване от присъединяване в най-малко едно съвещание.

Самият Гърневски пък се извини от трибуната: “В края на парламентарния ден през вчерашния ден се случи нещо, което не трябва да се случва в този парламент – да бъде обградена трибуната на Народното събрание. И аз също си разреших реплики, които не трябваше да направя. Ако някой се е почувствал обиден от това, което споделих, скърбя, че се е припознал и му се оправдавам “.

От Българска социалистическа партия обаче отново желаеха по-сериозно наказване. “Г-н Гърневски би трябвало да бъде отхвърлен най-малко от едно съвещание, по устав е до три. Ако аз през вчерашния ден съм нарушил, а евентуално съм нарушил правилника, апелирам, също да бъда осъден “, аргументира се заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България ".

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева свика нов председателски съвет за изясняване на проблема, само че до единодушие не се стигна. Тя разгласи, че наказването на Спас Гърневски поради непремерени реплики в пленарната зала нощес остава неодобрение, макар настояването на Българска социалистическа партия за по-тежка глоба.

"Остава такова каквото е - неодобрение. Хубавото е, че се разбрахме за едно. От тук нататък от залата да отсъства езика на омразата ", сподели още Караянчева.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР