Депутатът от ГЕРБ-СДС от Варна Бранимир Балачев ще внесе предложение

...
Депутатът от ГЕРБ-СДС от Варна Бранимир Балачев ще внесе предложение
Коментари Харесай

ГЕРБ внасят закон, мигрантите ще настръхнат: Минат ли незаконно границата ни, да лежат поне 3г.

Депутатът от ГЕРБ-СДС от Варна Бранимир Балачев ще внесе предложение за изменение в Наказателния кодекс за незаконно секване на границата, разгласи на конференция през днешния ден самият депутат, представен от Българска телеграфна агенция.

Той изясни, че ще предложи минималното наказване да стане 3 години „ отнемане от независимост “ и всеки, който премине границата не по законоустановения път, ще получи ефикасна присъда. По думите му при такава долна граница не може да има условна присъда. В момента наказването за нелегално секване на границата е до 5 години.

Депутатът е на мнение, че долната граница от 3 години ще докара до понижаване на незаконните мигранти и ще работи превантивно на тези, които са решили да преминат нелегално границата. Той счита, че предлагането му ще бъде признато.

Балачев добави, че през последните години за нелегално прекосяване на границата няма нито една ефикасна присъда.

Депутатът заяви още, че има влезнало в действие решение, с което собствеността на цирковата площадка в града, където ще бъде новата правосъдна палата, към този момент е благосъстоятелност на Висшия правосъден съвет. По думите му през тази седмица ще стане действителното предаване на този имот, след което следва планиране. Народният представител изрази вяра, че до края на годината освен ще приключи проектирането, само че и ще стартира строителството на новата правосъдна палата.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР