Депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев обяви , че днес е

...
Депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев обяви , че днес е
Коментари Харесай

Реакторите от ”Белене” могат да бъдат продадени на Украйна frognews.bg

Депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев разгласи, че през днешния ден е импортиран план на решение на Народно събрание, да бъде предоставено на енергийния министър на България да организира договаряния с държавното управление на Украйна за продажба на оборудването за Белене.

„ Цената е предмет на договаряне, само че не може да бъде по-ниска от тази, която България е платила за въпросното съоръжение – съвсем 1,2 милиарда лв. “, разясни Добрев.

 

„ Украйна има съвсем изцяло построени два блока, за които им липсва единствено оборудването с дълъг цикъл на произвеждане, което ние имаме. След началото на войната в Украйна и глобите против Русия, планът Белене е дефинитивно жертван “, акцентира депутатът от ГЕРБ.

 

Той посочи, че Украйна е единственият покупател на света за нашето съоръжение, а ние за тях – единственият продавач. „ Това е win-win обстановка и за двете страни! “, съобщи той.

„ Под предлагането се подписаха и сътрудници от Демократична България, Движение за права и свободи и даже Политическа партия “, сподели още той.

 

Под планът на решение са се подписали той, Теменужка Петкова, Кирил Петков, Росица Кирова, Рамадан Аталай, Жечо Станков и Ивайло Мирчев.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР