Депутатът от ГЕРБ Любен Дилов написа във Фейсбук дълго обяснение

...
Депутатът от ГЕРБ Любен Дилов написа във Фейсбук дълго обяснение
Коментари Харесай

Дилов, ГЕРБ: Принуден бях да подкрепя нескопосаното решение за Украйна, защото Путин е като Хитлер

Депутатът от ГЕРБ Любен Дилов написа във Facebook дълго пояснение за какво е подкрепил решението за даване на военно-техническа помощ за Украйна. Изявлението му, което има по-скоро темперамент на опрощение, е ориентирано към партия „ Гергьовден ”, на която той е създател и почетен ръководител.  Дилов прави прилика сред Путин и Хитлер и позицията на Европа в този момент и преди началото на Втората международна война. В поста си той написа следното:

" Една историческа прилика със събитията през 1938-а година се постанова все по-ярко. Ако в Мюнхен тогава една обединена Европа беше споделила на Хитлер: " Не, няма да вземеш Судетите. Няма да влезеш безнаказано в Чехия ", евентуално Втора международна война нямаше да има.

И през днешния ден Европа, в случай че е извлякла някакви поучения от личната си история, то би трябвало да каже същата на Путин: " Не. Няма да вземеш повече елементи от Украйна. Не можеш да нападаш самостоятелни европейски страни, без да се изправиш против цяла Европа и - уповавам се - против целия цивилизован свят ".

Затова и аз бях заставен да поддържа това нескопосано решение на нашия парламент, макар сериозните ми несъгласия с него. "

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР