Депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на Комисията по отбрана Христо

...
Депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на Комисията по отбрана Христо
Коментари Харесай

ГЕРБ твърдят, че продадено на Полша БГ оръжие е стигнало Украйна, БСП отрича

Депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на Комисията по защита Христо Гаджев сподели документи, които по неговите думи демонстрират, че с подписа на Корнелия Нинова като министър на стопанската система и промишлеността страната ни подкрепя Киев. 

Изявлението на Христо Гаджев е продължение на разногласието сред някогашния министър председател Бойко Борисов и сегашния вицепремиер Корнелия Нинова.

Тази заран Борисов заяви, че страната ни дава оръжие за Украйна и добави че износът бил повишен в пъти от февруари насам.

Във Facebook Нинова отхвърли тази информация с аргумента, че няма нито един публикуван документ от българската оръжейна промишленост за краен консуматор Украйна.

Според Гаджев обаче изпращането на оръжия муниции и артикули за военна приложимост за Украйна става непряко и през частни компании. Той сподели два документа - товарителници за 600 000 броя 30 и 40 милиметрови снаряди, изпратени с два полета, до летище Режов в Полша, което било най-близкото до границата с Украйна. Договорът е сред българска и полска компания и е на стойност 23.5 милиона лв.. Пратката е била снабдена с позволение от Междуведомствената комисия, издадено на 25 март:

„ На тази междуведомствена комисия ръководителят ѝ е министърът на стопанската система, а точно госпожа Нинова “, акцентира Гаджев и изрази „ обосновано съмнение “:

„ Предполагаме, че в действителност крайната дестинация, поради че летището е на 100 километра от границата с Украйна,  тези оръжия са стигнали до Украйна. Което отново дублирам е вярно и няма нищо неприятно в това нещо, само че за какво държавното управление се крие, че продава оръжие “. Той дефинира позицията на българското държавно управление като „ лицемерна “.

Последва ново несъгласие! Този път ръководителят на групата на Българска социалистическа партия в Народното събрание Георги Свиленски упрекна Гаджев, че под формата на обосновано съмнение прави „ свободни съчинения по картинка “, употребявайки формален отговор до Народното събрание за експорт на оръжие към страна-членка на Европейския съюз:

„ Спрете се! В желанието си непременно да свалите държавното управление и да се върнете на власт ще вкарате България в интернационален скандал “, показва Свиленски в известие, изпратено до медиите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР