Депутатът от ГЕРБ Десислава Танева коментира пред ПИК TV хаоса

...
Депутатът от ГЕРБ Десислава Танева коментира пред ПИК TV хаоса
Коментари Харесай

Острие на ГЕРБ скочи на Киро и компания: Предизвикаха невиждан хаос! Зрелищата не хранят

Депутатът от ГЕРБ Десислава Танева разяснява пред ПИК TV хаоса в земеделието, провокиран от държавното управление на Кирил Петков.

Политическа отговорност за земеделския бранш би трябвало да понесе цялото държавно управление. Виждаме една година нищоправене. Плодължават политиките на ГЕРБ, в случай че изобщо нещо се случва.

Танева напомни, че същото с градушките се е случило предходната година отново в Пловдивско. Тогава служебното държавно управление предизборно е дало обещание пари, които по този начин и не е изплатило.

Има какво да се работи по взаимоспомагателен фонд и противоградовата защиита. 405 забележки имаше по Плана за възобновяване за земеделието.

Танева призна, че има липса на връзка и механизъм сред държавните институции за пренасочване на трасета при дейни градови кафези. Стопаните би трябвало да бъдат обезщетени, по тази причина има механизъм, сподели Танева.

Според нея обаче лимитът на тези средства е непълен и се нуждае от актуализация.

Парите за жито си стоят по сметка на Министерството на земеделието, само че запасът не се случва. Губят се публични средства при така и така цялостен държавен запас. Действа се непазарно от 4 март. Зрелището е единствено медийно. Това няма да помогне на хората. Проблемът не че няма зърно, да изхарчиш 1,1 милиарда, а в цените – и на хляба, и на олиото.

Настоящото държавно управление е най-лявото от времето на Жан Виденов. Пазарът е свободен, а излиза представител на страната и споделя каква е цената. Това е неуместно. Резултатът е инфлация и гладна зима. Това държавно управление даже употребява същите изрази, сподели Танева.

Според нея пазарът е под напън от войната в Украйна. Имаме зърнени ресурси, казусът са цените, безапелационна е Танева.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР