Депутатът от ДПС Длеян Пеевски изплува“ от първия документ, приложен

...
Депутатът от ДПС Длеян Пеевски изплува“ от първия документ, приложен
Коментари Харесай

Делян Пеевски „изплува“ от документ по делото КТБ. Свидетеят Бисер Лазов го писал, но не знае какво значи „ДП“

Депутатът от Движение за права и свободи Длеян Пеевски „ изплува “ от първия документ, прибавен от прокуратурата по делото КТБ. В него той е вписан с буквите „ Директива за птиците “. Куриозното е, че главният очевидец на прокуратурата Бисер Лазов е съставил въпросният документ, само че в правосъдната зала изясни, че не знае какво значат тези инциали.
Въпросната информация е от 28 февруари 2008 година От нея се вижда, че против огромни суми в евро са изписани „ Директива за птиците “ и „ ДП1 “. Любопитна детайлност е, че в документа са вписани куп други съкращения на компании и хора, за които Лазов без проблем се сети какво значат. Странно е, че амнезията го „ хвана “ единствено за „ Директива за птиците “. Лазов се оправда, че е писал данните по повеля на Цветан Василев, само че пък не се сети по кое време банкерът му е давал тези инструкции. Не съумя да отговори и на въпроса къде може да се направи инспекция на тези инструкции, както и дали те въобще са действителни.

През 2017 година наблюдаващият прокурор и претендент за основен прокурор Иван Гешев

увери медиите, че по време на траялото три години следствие с сътрудниците му не са се натъкнали на никакви данни, че депутатът от Движение за права и свободи и някогашен сътрудник на Василев – Делян Пеевски, е имал каквато и да е връзка с КТБ.

Същите букви „ Директива за птиците “ се появиха и в двете скандални тефтерчета на някогашния началник на Комисията за попречване и определяне на спор на ползи Филип Златанов. Експерти потвърдиха, че откакто тефтерчетата попаднали в ръцете на прокуратурата, „ Директива за птиците “ била изменена на цифрата „ 10 “, тъй че да не се разбере защо става дума. Инициалът бе употребен в подтекста на: “да се съгласува с И. Ф и Директива за птиците “. В изявление тогава Цветан Василев изясни, че Директива за птиците не е нищо друго, с изключение на Делян Пеевски. Припомняме ви, че тефтерчетата мистериозно изчезнаха в края на 2014 година от колата на един от специалистите, който сякаш слязъл да види, че му е спукана гумата. От въпросните бележници изплуваха букви на хора от властта. Сред него се мъдреше и този на „ ЦЦ “.

Днес и на следващия ден продължава делото КТБ в Специализирания углавен съд. В поредност от съвещания той дава отговор на едни и същи въпроси, отнасящи се към 50 сдружения, подредени по азбучен ред. В множеството случаи Лазов преповтаряше казаното от него по време на чуването му, което продължи месеци.

Очаквайте детайлности!
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР