Депутатът от ДПС Делян Пеевски и главният прокурор Иван Гешев

...
Депутатът от ДПС Делян Пеевски и главният прокурор Иван Гешев
Коментари Харесай

БСП настоя за изслушване на Гешев в парламента и Пеевски да дойде на работа

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски и основният прокурор Иван Гешев да бъдат изслушани в Народното събрание. За това прикани от парламентарната естрада соцдепутатът Антон Кутев.
“Ще употребявам опцията да ви зачета глава 10, член 113 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание, който гласи, че Народното събрание и определените от него комисии, могат да правят чувания по въпроси, засягащи държавни и публични ползи.
На съображение на това аз упорствам да се направи, да се провежда от ръководителя чуване по въпроси, засягащи държавни и публични ползи и по-конкретно по въпроса
Дали в дейностите на прокуратурата има неща, които надвишават действителните конституционни и законови пълномощия на Прокуратурата , с което да стартираме един публичен диалог за това дали има потребност от законови промени, има ли потребност от конституционни промени. Няма кой различен да това с изключение на Народното събрание ", стимулира се Кутев.
По думите му, а на тези неща трябвало да се обърне внимание.
“Чувам всекидневно всевъзможни клюки. Някакви министри били на Делян Пеевски, той управлявал правосъдната система, той назначавал . Айде да вземе да пристигна на работа, поканете го категорично, с цел да вемем да разберем какво ръководи и какво не. Убеден съм, че в тези клюки има доста правилно. Може да ме опровергае ”, сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР