Депутатът от „БСП за България” Елена Йончева обяви, че ще

...
Депутатът от „БСП за България” Елена Йончева обяви, че ще
Коментари Харесай

Елена Йончева: Ще съдя Цветан Цветанов за клевета

Депутатът от „ Българска социалистическа партия за България” Елена Йончева разгласи, че ще съди Цветан Цветанов за думите му, че е източвала КТБ. „ За тази клюка ще потърся своите права в съда”, съобщи тя през днешния ден на конференция.

По думите ѝ Цветанов има опит в разпространението на неистини и на клюки и заради тази причина Европейският съд за правата на индивида е осъдил България над шест пъти.

Според ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова през днешния ден Цветанов жестоко и голословно е нападнал Йончева, „ поради нейните дейности и политика по откриване на една от най-големите корупционни покупко-продажби на държавното управление на ГЕРБ – тази с оградата”.

Корнелия Нинова уточни, че на 6 декември м.г. основният прокурор Сотир Цацаров е декларирал пред правната комисия, че вследствие на сигнала на Елена Йончева и депутати от Българска социалистическа партия има отчет на ДАНС за оградата по границата.

Тя уточни, че в отчета се споделя, че има завишение на плановата стойност спрямо пазарните цени на оградата и несбъднат надзор от възложителя. Нинова означи, че на 6 декември основният прокурор е декларирал, че следва безусловно в границите на седмица наблюдаващият прокурор от профилираната прокуратура да вземе решение на основата на тези данни дали да образува наказателно произвеждане. „ Поискахме с писмо от основния прокурор да ни осведоми до каква степен е стигнала инспекцията и за жалост нямаме отговор. Затова питаме основния прокурор какво се случва, за какво не ни се дава отговор, прикрива ли се нещо”, сподели водачът на Българска социалистическа партия.

Елена Йончева означи, че в продължение на 10 дни упорстват прокуратурата да им даде отчета на ДАНС за оградата. Този отчет на ДАНС е разгромяващ и настояваме прокуратурата да образува дело, сподели тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР