Депутатът от БСП Александър Симов няма да се изненада, ако

...
Депутатът от БСП Александър Симов няма да се изненада, ако
Коментари Харесай

БСП няма да е изненадана, ако Крум Зарков стане служебен министър на правосъдието

Депутатът от Българска социалистическа партия Александър Симов няма да се изненада, в случай че вдругиден види сътрудника си Крум Зарков като длъжностен министър на правораздаването. Това съобщи той в изявление пред Българска национална телевизия единствено дни преди президентът Румен Радев публично да разгласи състава на служебния кабинет.

Зарков е едно от имената, които се спрягат да бъдат част от идния кабинет, само че сходна информация все още е непотвърдена. Той е бил депутат четири пъти. Зарков е и главният политически конкурент на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и беше подготвен да се кандидатира за ръководител на партията след последните избори, само че партийният конгрес по този начин и не удостовери оставката на Нинова.

В изявлението пред Българска национална телевизия Симов разяснява и връзките сред Българска социалистическа партия и президента Румен Радев, като уточни, че президентът не е излязъл да отбрани досегашното ръководещо държавно управление и е можел да му даде " по-голям заем на доверие ".

По-рано отчаяние към Радев изрази и ръководителят на 47-то Народно заседание Мирослав Иванов, който съобщи, че отношението на президента към " Продължаваме промяната " се е трансформирало.

По отношение на идните предварителни избори, депутатът на Българска социалистическа партия Александър Симов изясни, че не е допустимо общо явяване на изборите с " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", само че ще бъдат подготвени за следващи договаряния след изборите.

" Ние сме партии с друг профил и идеология. Възможно е обаче след изборите да седнем още веднъж и да преговаряме по програмата, по която постигнахме единодушие ", сподели Симов.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР