Депутатът Михаил Христов напусна парламентарната група на БСП и става

...
Депутатът Михаил Христов напусна парламентарната група на БСП и става
Коментари Харесай

Пореден депутат напусна групата на БСП в парламента

Депутатът Михаил Христов напусна парламентарната група на Българска социалистическа партия и става самостоятелен. Искането му беше гласувано в пленарната зала в сряда.

Мотивите му са " неприемането на метода на работа в парламентарната група на Българска социалистическа партия, чувство за липса на дружност в парламентарната група на Българска социалистическа партия, липса на доверие във взетите решение и фундаментални разлики ".

Така напусналите групата на Българска социалистическа партия през последните седмици станаха общо осем. В края на септември се отделиха шестима депутати, измежду които съперниците на Корнелия Нинова за председателския пост в партията Красимир Янков и Валери Жаблянов, както и Николай Иванов, Лало Кирилов, Димитър Стоянов и Георги Андреев. Те оповестиха, че образуват неофициална група на " Прогресивните социалисти ".

След това водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че няма да има други, които да ги последват. Тя излезе пред публицисти с цялата парламентарна група на социалистите зад тила си и разгласи, че е попитала дали още някой желае да си тръгне, само че " получихме еднопосочен отговор – не ".

Отцепването обаче продължи. Народният представител от Плевен Чавдар Велинов последва шестимата, а в този момент това направи и Христов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР