Депутатът Иво Атанасов заяви, че ще предложи на парламентарната си

...
Депутатът Иво Атанасов заяви, че ще предложи на парламентарната си
Коментари Харесай

Депутат от ПП поиска оставка от Рашидов, но получи обвинение от ГЕРБ, че иска да взриви залата

Депутатът Иво Атанасов съобщи, че ще предложи на парламентарната си група - " Продължаваме Промяната ", да изискат оставката на ръководителя на Народното събрание Вежди Рашидов, в случай че е назначил Стефана Караславова за основен секретар на Народното събрание.

Преди един ден пред Вашия кабинет видях представители на гражданско придвижване БОЕЦ, които Вие не искахте да приемете и които Ви чакаха, с цел да ви връчат едно листче и една директория, сподели депутатът. По думите на Атанасов в тази директория са събрани " документи за лицето Стефана Караславова ".

Става дума за три одиторски отчета за престъпления от страна на това лице и в случай че Вие сте осведомен със служебното ѝ досие, разновидностите са два - " или да изпълнявате поръчки на Десислава Атанасова (председател на ПГ ГЕРБ-СДС) и тя да управлява вашите административни дейности, или да продължавате с " калинките на ГЕРБ ", със схемите на злоупотреби ", разяснява Атанасов. Той изясни, че тези одиторски отчети са " за подписване на контракти с Велинград, за ремонта на Партийния дом, за разпределение на ДМС - по 20 000 лева на месец е получавала тази жена, като единственият аршин е бил подвиг и заслуги към управлението на ГЕРБ ".

Ако това нещо е правилно, в случай че сте осведомени с досието на тази жена и сте я назначили, приказва, че сте неприятен админ, в случай че не сте осведомен - значи, че сте измамен, посочи Атанасов. И добави, че ще показа досието на парламентарната си група. За мен единственият излаз от обстановката е да направя предложение към управлението на парламентарната група да внесем искане за Вашата оставка, уточни депутатът.

След това Атанасов връчи досието на Вежди Рашидов, който съобщи, че ще я резервира " за безконечни времена ".

 Снимка: БТА

Изявлението на Атанасов провокира напрежение измежду депутатите от ГЕРБ, а на трибуната излезе депутатът Маноил Манев.

Иска да " взриви " залата, репликира Маноил Манев от ГЕРБ-СДС. В момента на нашето Народно заседание му би трябвало съгласие, политиката на " Продължаваме Промяната " да " взривява " всяко съвещание на Народно събрание, не ви оказва помощ на вас, обърна се той към ПГ на Политическа партия.

След това депутатите продължиха по точките от дневния ред на Народното събрание.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР