Депутатът и финансист Мартин Димитров от Продължаваме промяната - Демократична

...
Депутатът и финансист Мартин Димитров от Продължаваме промяната - Демократична
Коментари Харесай

ДБ поиска спешна проверка на наглите мобилни оператори

Депутатът и финансист Мартин Димитров от " Продължаваме промяната - Демократична България " изиска незабавна интервенция на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) заради индексацията на цените на мобилните услуги. Това съобщи той пред публицисти в Народното събрание.

По думите му дейностите на мобилните оператори са ужасно притеснителни, тъй като в България инфлацията е една и съща и не може единият оператор да желае 9,5% нарастване, а другият 4% нарастване на цените.

" Това е неуспех на регулирането ", счита Димитров и добави, че за последните три години КЗП е наложила обща санкция за нелоялни практики на всички мобилни оператори за 544 000 лева " На 68 санкции междинният размер на санкцията е 8000 лева С такива санкции не могат да се трансформират и глобяват нелоялни практики ", акцентира той. Обяви, че по този мотив обединението работи по законови текстове в посока отбрана на потребителите.

Депутатът очерта и крайният период, до който Народното събрание би трябвало да извърши над 90 назначения в регулаторите и органите на ръководство. По думите му преди приемането на България в еврозоната страната би трябвало да има заменени и работещи регулатори.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР